Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Cupa "Hagi Danone", in week-end la Sibiu. Interstar reprezinta orasul

Cupa „Hagi Danone” ajunge, în 27 și 28 aprilie, la Sibiu, pentru cea de-a cincea etapă a ediției de anul acesta. Orașul este reprezentat de puștii de la Interstar Sibiu.

Competiția, care bifează a treia prezență consecutivă în orașul de pe malul Cibinului, este organizată de Fundația „Gheorghe Hagi”, împreună cu Danone România și reprezintă cea mai mare întrecere sportivă de acest gen dedicată copiilor cu vârste între 10 și 12 ani din țara noastră.

 

Interstar. Stadionul Mecanica. Fotbal!

Etapa de anul acesta se va disputa pe Stadionul „Mecanica” din oraș,  în zilele de sâmbătă, 27 aprilie, și duminică, 28 aprilie. Vor participa cele mai bune șase echipe câștigătoare ale campionatelor organizate în județele Sibiu, Alba, Brașov, Mureș, Harghita și Covasna. Acestea își vor disputa calificarea pentru turneul final de la Arad.

 

Cele șase echipe participante sunt:

-Interstar Sibiu – câștigătoarea etapei din 2011,

-Școala de Fotbal Bența Brașov,

-Kinder Sângeorgiu de Mureș - câștigătoarea etapei din 2012,

-Unirea Juniors Alba Iulia,

-FC Odorhei,

-AS Soccer Juniors Sf. Gheorghe.

 

Vineri, 26 aprilie, după sosirea în Sibiu și cazarea în Cisnădioara, cele șase vor fi împărțite în două grupe, urmând ca primele două clasate să se califice în fazele eliminatorii.

 

 

Cum și când se va juca?

Sâmbătă vor avea loc meciurile din grupe, la orele 9.00, 12.00 și 17.00, iar duminică, semifinalele, de la orele 9.00. Finala, de la ora 12.00. Ceremonia de premiere va avea loc la ora 13.00. Vor fi premiate primele trei echipe clasate precum și jucătorii remarcați cu titlurile de cel mai bun portar, cel mai tehnic jucător, cel mai bun jucător și golgheterul etapei.

Reamintim faptul că Inetrstar Sibiu reprezintă orașul.

 

Sibiul are talente

„În această zonă am găsit întotdeaunacopii foarte talentați, am multe exemple din anii precedenți și sunt convins că și acum vom vedea copii foarte buni la fotbal.(…) Sunt covins că valoarea lor este cel puțin ca cea de anul trecut”, subliniază Dorin Focșeneanu, reprezentantul fundației „Gheorghe Hagi”, completat de Marius Lungu, organizatorul fazei zonale de la Sibiu. „Mă bucur că se face acest turneu, în primul rând pentru că de aici vor ieși fotbaliștii de mâine. Nu ai Sibiului, ai țării. După cum știți, noi la Sibiu nu avem echipe de copii și junior, asta este altă poveste…”, a spus Lungu.

 

Nu aveți fotbal, mare păcat! Parcă nici la baschet…

Absența unei echipe de fotbal de seniori din oraș este cunoscută nu doar de sibieni, cei care o resimt din plin, ci de întreaga țară.

 „Știu că situația din punct de vedere sportiv de la Sibiu nu este cea pe care ar merita-o orașul. Cred că această competiție de copii este binevenită. Sper ca și pe viitor Sibiul să aibă o altă reprezentare la fotbal, poate și la alte sporturi. Îmi aduc aminte în copilărie ce era Sibiul la baschet. Din păcate, nici la baschet nu mai este ce a fost. Ideea noastră este să mergem peste tot prin țară, să facem turnee. Cel puțin la copii, la această vârstă – 12 ani – contează mult să joace, importante nu sunt rezultatele, ci numărul meciurilor”, a mai spus Dorin Focșeneanu.

 

Hagi nu vine. Poate la anul!

„Regele” fotbalului românesc nu va sosi nici anul acesta în Sibiu, fiind implicat în proiectul „Viitorul Constanța”. Însă, organizatorii lansează promisiuni pentru ediția viitoare, astfel că în 2014, cel mai probabil, îl vom vedea pe Gică Hagi în oraș. „Din păcate nu poate veni, fiind implicat cu echipa de seniori. Este nevoit să meargă alături de FC Viitorul. Sper ca la anul să poată să vină la Sibiu, mai ales că până acum nu a făcut-o. Sper ca până la anul, când va veni, poate și Sibiul va avea măcar o echipă de fotbal de Liga a II-a”, mai spune reprezentantul competiției.

 

Finala, la Arad

În cadrul Cupei „Hagi Danone” s-au disputat deja patru etape zonale: Cluj-Napoca (30-31 martie), câștigată de CFR Cluj, Galați (6-7 aprilie), câștigată de Oțelul Galați, Pitesti (13-14 aprilie), câștigată de CSS Corabia și Suceava (19-20-21 aprilie), câștigată de Sporting Junior Vaslui. Urmează alte două etape la: Timișoara (11-12 mai) și Ploiești (24-25 mai).

Turneul final al Cupei Hagi Danone 2013 va avea loc la Arad, pe stadionul „Francisc von Neumann”, între 30 mai și 1 iunie.

 

Câștigătorii se întâlnesc cu Zidane. La Londra!

Cupa „Hagi Danone” face parte din turneul Danone Nations Cup, destinat copiilor între 10 şi 12 ani, şi organizat de grupul Danone din anul 2000. La nivel mondial, Danone Nations Cup este cea mai importantă competiţie fotbalistică pentru copii sub 12 ani, susţinută de FIFA. Câştigătoarea Cupei „Hagi Danone” va reprezenta România la Finala Internaţională Danone, la care vor participa 32 de ţări. În toamnă, la Londra, campionii noştri se vor întâlni cu marele fotbalist francez Zinedine Zidane, ambasadorul Danone Nations Cup.

Intrarea la meciurile de pe stadionul „Mecanica” este liberă.

Foto: Facebook Cupa Hagi Danone

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Sibianul

Acum 9 ani

Inscireti o echipa in liga a 3-a incepand din toamna in locul defunctei Vointa. Sibiul are drept de inscriere in liga 3
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

teribil de proasta alaturare Hagi- danone. Bine ca cel putin nu-i danone - Hagi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus