Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
5°C

Premiera lunii mai la Sibiu: spectacolul "Solitaritate" in regia Gianinei Carbunariu

Agenda de spectacole a lunii mai aduce pe scena Teatrului Național din Sibiu producții dintre cele mai diverse. Seria de evenimente a fost deschisă în 1 mai cu  prezentarea spectacolului „Platonov” în regia lui Alexandru Dabija. Programul de spectacole continuă miercuri, 8 mai, ora 19:00, la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor cu o producție a Secției Germane - „Operele lui William Shakespeare pe scurt / Shakespeares Sämtliche Werke (Leicht Gekürtz) ”. Spectacolul, construit ca un maraton teatral, îi aduce pe scenă pe actorii Ali Deac, Wolfgang Kandler și Daniel Plier, cel din urmă semnând și regia spectacolului.

Actrița Ioana Blaga Frunzescu prezintă joi, 9 mai, de la ora 19:00, tot la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, spectacolul „Damen – Vals”, o poveste emoționantă despre tandreţe, dăruire şi sacrificiu, după un text de D.R. Popescu.

Studenții actori ai Departamentului de Artă Teatrală din Sibiu montează în luna mai două povești de iubire după piesele „Melodie Varșoviană” de Leonid Zorin (joi, 9 mai, ora 21:00) și „Romeo și Julieta” de William Shakespeare (vineri, 10 mai, ora 21:00). Ambele spectacole vor fi prezentate la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte din Sibiu.

Mega-producția „Faust” în regia lui Silviu Purcărete va avea două reprezntații programate pe datele de 11 și 12 mai, de la ora 21:00, la Hala Balanța. Toate biletele pentru cele două reprezentații au fost deja epuizate.

Luna mai marchează avanpremiera spectacolului „Solitaritate” în regia Gianinei Cărbunariu, o co-producție a Teatrului Național din Sibiu, Theatre National Bruxelles, l'Odéon-théâtre de l'Europe și Festival d'Avignon 2014, în cadrul Proiectului Cities on Stage, co-finanțat prin Programul CULTURA al Uniunii Europene. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Marius Turdeanu, Ciprian Scurtea, Florin Coşuleţ, Diana Fufezan, Ofelia Popii, Mariana Mihu, Adrian Matioc, Cristina Ragos, Ali Deac. Proiectul se bucură, de asemenea, de contribuția unor creatori importanți ca Andu Dumitrescu (decor și video), Florin Fieroiu (coregrafie), Bogdan Burlăcianu (muzica) și Andrei Dinu (costume). Cele două spectacole programate în avanpremieră vor avea loc sâmbătă, 25 mai și duminică, 26 mai, de la ora 19:00, la sala Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Cu siguranță că una dintre cele mai așteptate reluări din această lună este cea e a spectacolului „Lulu” în regia lui Silviu Purcărete. Spectacolul a avut premiera pe 24 mai 2008 şi are la bază textul omonim al dramaturgului german Frank Wedekind. „Lulu” este un spectacol ce pune accent pe detalii şi imagini şocante, iar din distribuţia spectacolului fac parte actorii Ofelia Popii, Mariana Mihu, Diana Fufezan, Ema Veţean, Codruţa Vasiu, Cristina Stoleriu, Cristina Ragos, Maria Anuşcă, Raluca Iani, Constantin Chiriac, Dan Glasu, Cristian Stanca, Adrian Matioc, Pali Vecsei, Mihai Coman, Cătălin Pătru, Gelu Potzolli, Eduard Pătraşcu şi muzicienele Loredana Stranici – violoncel, Laura Călina – vioara şi Cora Miron – pian. Acestea sunt primele reprezentaţii de la Sibiu, după incendiul din 24 septembrie 2011, de la Hala Simerom, locul unde se juca spectacolul „Lulu”.

Programul detaliat şi actualizat al evenimentelor este prezentat pe tnrs.ro.

Toate biletele pentru spectacolele lunii mai au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrală din bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17 şi online pe tnrs.ro. Preţul uni bilet variază între 5 şi 30 de lei în funcţie de spectacol şi locul în sală. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reduceri de până la 50% în limita locurilor disponibile.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus