Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Sibienii sunt asteptati, miercuri, sa alerge la "Crosul Tineretului". Joi, la concerte

„Crosul Tineretului” încheie evenimentele dedicate „Zilelor Tineretului” și este primul cros desfășurat simultan în toate orașele din țară.  

Ca și în celelalte orașe, și la Sibiu startul crosului va fi dat miercuri, 8 mai, de la ora 10.00. În Sibiu, se va pleca din fața stadionului „Municipal”. Traseul complet: Stadion Municipal – teren tenis – Bazin Olimpia – Aleea din stânga a parcului Sub Arini – Pod Restaurant Bolta Rece – Stadion „Municipal”.

Traseul măsoară aproximativ 1200 m.

 

Cine poate participa?

Concursul se adresează tuturor sibienilor dornici de mișcare, însă pentru a participa trebuie îndeplinite o serie de condiții. Înscrierea se va face miercuri, în ziua evenimentului, între 8.00 și 9.45, la punctele special amenajate din fața stadionului „Municipal”. Concurenţii trebuie să completeze şi să semneze o declaraţie pe proprie răspundere, prin care declară că nu au probleme de sănătate şi că sunt apţi fizic să alerge la „Crosul Tineretului”.

În plus, pentru a participa la competiţie, persoanele cu vârsta între 11 şi 17 ani vor completa formularul de înscriere împreună cu un părinte sau cu un reprezentant legal care îşi va da acordul,  pe propria răpundere, pentru participarea la competiţie.

Fiecare concurent va primi, la start, un număr, cu care va alerga. Este obligatorie purtarea numărului de concurs, pentru că altfel concurentul va fi descalificat.

 

Organizatorii au gândit patru categorii de vârstă:

1.       11-14 ani F/M    născuţi 1999-2002

2.       15-19 ani F/M  născuti 1994 - 1998

3.       20-35 ani F/M  născuţi 19783 - 1993

4.       veterani F/M născuti 1977 şi mai mari.

 

Premii

Vor fi acordate 24 de premii, pentru primii trei alergători, atât la feminin cât și la masculin, ai fiecărei categorii de vârstă. De asemenea, organizatorii au pregătit și 76 de premii pentru tombola organizată în cadrul aceluiași eveniment. Însă, atenție, ridicarea premiului se va face cu un document de identitate. Absența acestuia duce automat la pierderea premiului.

 

Programul „Crosului Tineretului”:

ora  8:00 - 9:45 - înscrierea participanţilor, în Parcul „Sub Arini”

ora 9:45-10:00 – pregătirea pentru start

ora 10:00  - startul oficial al competiţiei – Stadionul municipal

(startul va fi dat de un arbitru oficial desemnat de AJA Sibiu)

ora 11:00 – 11:30 – stabilirea clasamentului final

ora 12:00: Festivitatea de premiere, în parcarea Stadionului „Municipal”.

 

Alte activități sportive

Cine nu dorește să participe la Cros, dar se află, totuși, în sau în apropierea parcului „Sub Arini” poate să ia parte la o altă serie de activități sportive, precum tenisul de masă, badminton, minifotbal, minibaschet, minivolei, role și biciclete, stafete applicative, tras de frânghie etc. Acestea vor avea loc tot miercuri, și tot în „Sub Arini”, programul întinzându-se între orele 10.00 și 16.00.

 

Joi, concerte

Dacă ziua de miercuri este dedicată activităților sportive, joia aceasta, în Piața Mică din Sibiu, va fi un program cultural-artistic, ce se va derula între 16.45 și 22.00.

Programul zilei de 9 mai:

1. Deschidere eveniment - reprezentație Trupa Artgotica

2. Asociaţia Cenfas: animaţie socio - culturala

2. Reprezentații trupe tinere care fac parte din programul educational "Live Positive Life-Viața la Pozitiv” – Simbol, Tender, Ultraj, Luana Prodea; Școala de dans „Forever Dance".

3. Soliști si trupe tinere locale - Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu; Dans modern M&M și Refres Crew;  Ansamblul folcloric „Mărginimea”.

(Spectacolul de nai și concertul vor fi însoțite de videomaping (proiectare video-animaţie)

4. Asociaţia Internatională de Tineret „BECOME” Sibiu - Recital de nai „Radu Nechifor” și Magic Band.

5. Concert Trupa HARA.

 

 

  • „Crosul Tineretului”se va mai desfăşura în Constanţa, Alba Iulia, Piteşti, Bacău, Oradea, Bistriţa, Braşov, Arad, Botoşani, Brăila, Caransebeş, Călăraşi, Buzău , Cluj-Napoca, Covasna, Târgovişte, Galaţi, Giurgiu, Târgu-Jiu, Miercurea Ciuc, Deva, Craiova, Slobozia, Iaşi, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Târgu-Mureş, Piatra Neamţ, Slatina, Ploieşti, Satu Mare, Suceava, Alexandria, Timişoara, Tulcea, Vaslui, Rîmnicu Vîlcea, Focşani și București.
  • În Capitală, startul Crosului va fi dat de Gabriela Szabo, multiplă campioană mondială, olimpică și europeană de atletism.
  • Principalii organizatori ai evenimentului sunt Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu, Consiliul Local Sibiu, prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Instituția Prefectului Județului Sibiu, Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu și Inspectoratul Şcolar Sibiu. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus