Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Concurenti de toate varstele au alergat la "Crosul Tineretului", de la Sibiu | Video

30 de sibieni au participat, miercuri, 8 mai, la „Crosul Tineretului” - eveniment sportiv care face parte din cadrul manifestațiilor menite să marcheze și sărbătorească „Săptămâna Națională a Tineretului”. Alături de ei, alte câteva mii din întreaga țară, pentru că „invitația la mișcare” a fost expediată către românii din toate orașele.

Cu mic, cu mare, peste 60 de sibieni și-au dat întâlnire miercuri dimineața în parcul Sub Arini, în fața stadionului „Municipal” din Sibiu. Concurenți au fost doar 30, însă fiecare și-a adus susținători, întruchipați de părinți, rude sau prieteni. După ce vânzoleala s-a mai liniștit, organizatorii au dat startul. În Sibiu, s-a plecat din fața stadionului „Municipal”. Traseul complet: Stadion Municipal – teren tenis – Bazin Olimpia – Aleea din stânga a parcului Sub Arini – Pod Restaurant Bolta Rece – Stadion „Municipal”.

 

A fost cam scurt, dar e bine că există

Traseul complet a măsurat 1.200 m și, după cu se poate vedea, ruta abordată a inclus drumuri dedicate exclusiv sportului, astfel că nu au existat incidente. Totuși, nu puțini au fost cei care au semnalat că traseul a fost (puțin) cam scurt.

Trebuie menționat că la întrecere au luat parte sibieni, care nu sunt „certați” cu sportul, ba chiar puteai zări atleți de la „Șoimii” ori campioane de la box. „A fost o cursă ușoară, acceptabilă pentru mine, pentru că sunt atlet de probe scurte. Mai greu pentru adversarul meu, care a terminat pe doi, pentru că el e de probe lungi. Un concurs frumos... Traseul a fost prea scurt, dar bun. Inițiativa e ok, dar mi se pare mult prea puțin, pentru ce se face la noi în oraș pentru sport. Pentru mine a fost ok, cât a fost a fost bine. Dar, mergeau 2.000 de metri, era acceptabil atât pentru cei care fac sport, cât și pentru cei care nu fac sport”, a subliniat sibianul Adrian Drăgan, atlet la Steaua București, cel care a terminat primul proba de astăzi.

 

Cel mai mic alergător are 10 ani

Cel mai tânăr concurent a fost Silviu Popa(foto3), de la secția de atletism a CSȘ „Șoimii” Sibiu. Sibianul are 10 ani, însă a terminat cursa cu brio. „Cursa a fost grea, am întrecut mulți concurenți lângă Bolta Rece. Alerg de patru ori pe săptămână”, a spus acesta.

De partea cealaltă, cel mai „bătrân” numără 52 de primăveri.

 

Concerte. Joi. Piața Mică

Activitățile sportive continuă în parcul „Sub Arini”, unde astăzi puteți juca tenis de masă, badminton, minifotbal, minibaschet sau minivolei. Programul continuă până la ora 16.00.

 Dacă ziua de miercuri este dedicată activităților sportive, joia aceasta, în Piața Mică din Sibiu, va fi un program cultural-artistic, ce se va derula între 16.00 și 22.00. „Astăzi(n.r. - miercuri) încercăm să marcăm , încercăm să facem activități în aer liber, gen cros, tenis de masă, volei, badminton, iar mâine avem programat un concert în Piața Mică, la care vor participa mai multe formații. Va fi o piesă de teatru - Viața la Pozitiv - concert Hara, Radu Nechifor, muzică populară, reprezentanți ai Casei de Cultură a Studenților... Vom avea mai multe activități”, a declarat Nicoleta Hăușiu, director al Direcției de Tineret și Sport Sibiu.

 

Programul zilei de 9 mai:

1. Deschidere eveniment - reprezentație Trupa Artgotica

2. Asociaţia Cenfas: animaţie socio - culturala

2. Reprezentații trupe tinere care fac parte din programul educational "Live Positive Life-Viața la Pozitiv” – Simbol, Tender, Ultraj, Luana Prodea; Școala de dans „Forever Dance".

3. Soliști si trupe tinere locale - Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu; Dans modern M&M și Refres Crew;  Ansamblul folcloric „Mărginimea”.

(Spectacolul de nai și concertul vor fi însoțite de videomaping (proiectare video-animaţie)

4. Asociaţia Internatională de Tineret „BECOME” Sibiu - Recital de nai „Radu Nechifor” și Magic Band.

5. Concert Trupa HARA.

 

 

Lista câștigătorilor:

Fete 11-14 ani

1. Alexa Luca

2. Simona Dumitrescu

Băieți 11-14 ani

1. Alexandru Folea

2. Darius Folea

3. Adrian Banciu

Fete 15-19 ani

1. Raluca Oprica

2. Andreea Călinescu

Băieți 15-19 ani

1. Dănuț Deaconu

2.Florin Stelea

3. Radu Vrânceanu

Fete 20-35 ani

1.Paula Vesa

2. Loredana Toaca

Băieți 20-35 ani

1.Adrian Drăgan

2.Daniel Scrob

Băieți peste 35 de ani

1. Francisc Saroschy

2. Vasile Armenean

3. Valentin Neata

 

  • Principalii organizatori ai evenimentului sunt Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu, Consiliul Local Sibiu, prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Instituția Prefectului Județului Sibiu, Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu și Inspectoratul Şcolar 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus