Joi,
29.09.2022
Innorat
Acum
9°C

Si Baconschi a plecat din PDL. "Fara urma de resentiment"

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi şi-a anunţat demisia din PDL, printr-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui partidului, Vasile Blaga, în care reproşează, printre altele, că reformiştii din PDL n-au fost niciodată sprjiiniţi şi acceptaţi de conducerea formaţiunii. Teodor Baconschi susţine, în scrisoarea adresată, duminică, liderului PDL, Vasile Blaga, că mesajul său către acesta "notifică" demisia din partid, el amintind că a intrat în PDL, convins că democrat-liberalii, alături de preşedintele Traian Băsescu, va reforma statul şi va promova politici de dreapta, informează Mediafax.
"Prezentul mesaj vă notifică demisia mea din PDL. Am intrat în partid ca ministru de Externe tehnocrat, convins că - alături de preşedintele Traian Băsescu - PDL îşi poate asuma misiunea de a reforma statul şi de a promova politici de dreapta capabile să dezvolte economia românească. Sunteţi la curent cu activitatea mea: pe lângă prestaţia ministerială, în vârf de criză internă şi internaţională, am creeat Fundaţia Creştin Democrată, cu scopul de a consolida dimensiunea doctrinară a PDL şi dialogul cu societatea civilă. Am promovat de asemenea proiectul Legii votului prin corespondenţă, pentru ca românii din diaspora să se simtă parte a naţiunii", susţine Baconschi în scrisoarea adresată lui Vasile Blaga.
În acelaşi document, Baconschi afirmă că nu a ezitat să apere Guvernul Boc în perioade foarte dificile, când "mulţi lideri ai PDL preferau să stea deoparte, în timp ce alţii părăseau partidul, trecând la USL". "Vă reamintesc şi faptul că am susţinut, după puterile mele, atât campania pentru alegerile locale, cât şi campania pentru parlamentare: trimis să candidez la Iaşi, în plin fief USL, am obţinut 21 la sută din voturile exprimate în colegiul senatorial 4, depăşind media pe ţară adjudecată de ARD", adaugă Teodor Baconschi.
Totodată, el reproşează conducerii PDL că semnatarii moţiunii Reformiştii, propuşi pentru excludere din PDL, nu au fost niciodată sprijiniţi şi acceptaţi cu adevărat în partid.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus