Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Johannis: Nu sunt adeptul uninominalului pur

Primarul Klaus Johannis s-a declarat împotriva adoptării uninominalului pur ca formă de alegere a parlamentarilor. Ideea propusă de social-democrați nu este văzută cu ochi buni de primar, el propunând ca model varianta germană, prin care parlamentarii sunt aleși atât pe listă de partid, cât și uninominal. ”Nu-mi place ideea, mie personal. Nu sunt adeptul uninominalului pur, dar aici evident vor exista discuții mai ample, și se va lua o hotărâre”, a declarat Johannis.
Biroul Permanent Național al PSD a decis, la începutul săptămânii, cu unanimitate de voturi, susținerea uninominalul pur în discuţiile cu partenerii din USL pe tema Legii electorale. 
Johannis a specificat faptul că nu poate vorbi despre acedst subiect decât în nume persoanal, nedorind să implice în discuție PNL. ”Alegerile parlamentare trebuie să asigure într-o măsură rezonabilă proporționalitatea, iar un uninominal pur, după părerea mea, nu garantează acest lucru, nici măcar uninominalul așa cum e în vigoare acum nu garantează acest lucru, în cadrul unui număr prestabilit de parlamentari și rezultatul îl știm cu toții: un mega-parlament, care cu siguranță nu e mai eficient decât cel de dinaninte, ca să nu formulez altfel. În țările cu apă caldă, aceste lucruri au fost analizate decenii de-a rândul și nu întâmplător unul din sistemele pe care Forumul german le-a propus, și în continuare am aceași părere, este cel al sistemului german, care prevede ca fiecare cetățean să aplice două ștampile, una pe un nume și una pe un partid, este un sistem uninominal mixt. Astfel se asigură reprezentarea proporțională a partidelor, garantat și asigură pe de altă parte intrarea în parlamenent a politicienilor care sunt foarte bine văzuți, pentru că primesc un foarte mare număr de voturi. Inclusiv ordonează politicienii în interiorul partiduluiu, pentru că partidele țin cont de câte voturi a primit fiecare pe listă”, a mai spus Johannis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

unu\'

Acum 10 ani

Iar \'\'tarile cu apa calda\'\'?UK,Franta,USA au apa calda?N-au?Cine n-are gradinar sa-si cumpere!
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

Sa nu uit:uninominalul mixt presupune o concurenta reala in interiorul partidelor.Cumva,alegerea FDGR a acestei metode reprezinta rezultatul experientelor proprii?Sau,fara sa recunoasca,dl obsedat de apa calda(stim povestea,ne miram doar de ce nu se ducea la Baia Neptun in acele dramatice momente ale vietii!) a sorbit din putul gindirii antonesciene?
Raspunde

cleo

Acum 10 ani

Cum reuseste individul acesta sa jigneasca romanii care i-au dat votul si au facut din el rege.Aceasta expresie ar trebui scrisa pe toate gardurile sa inteleaga odata romanii ca asemenea nationalisti n-au ce cauta in politica romaneasca...Auzi ..cica ..in tarile cu apa calda .Intr-o tara ca asta fara apa calda ai invatat, te-ai format ca individ si esti reprezentatantul ei peste tot unde te duci ...sa-ti fie rusine!
Raspunde

cleo

Acum 10 ani

Cum reuseste individul acesta sa jigneasca romanii care i-au dat votul si au facut din el rege.Aceasta expresie ar trebui scrisa pe toate gardurile sa inteleaga odata romanii ca asemenea nationalisti n-au ce cauta in politica romaneasca...Auzi ..cica ..in tarile cu apa calda .Intr-o tara ca asta fara apa calda ai invatat, te-ai format ca individ si esti reprezentatantul ei peste tot unde te duci ...sa-ti fie rusine!
Raspunde

votant

Acum 10 ani

indiferent cum se voteaza pleaca manda vine panda nu mai iesiti la vot astia nu au nici o doctrina ,doctrina lor este banul si cit mai multi in buzunarele lor uitativa ce legi sia-u dat numai de protectie a clientelelor si ma refer la legea pensilor o adevarata discriminare in defavoarea celor care au muncit cu adevarat nu de latrat la luna
Raspunde

bebe

Acum 10 ani

N-avem pe cine votaO singura doctrina au astia si anume de atragerea banului nemuncit la buget si de acolo trai pe vatrai neneaca,fiecare face ce vrea cu el,transparenta ioc,imbogatiti peste noapte,afaceri cu statul,legi strimbe[vezi legea pensiilor care nu tine seama de vechimea in munca,si scoaterea oamenilor la 65 de ani fara sa se tina seama de conditiile de munca].
Raspunde

1kTLuWgLu8

Acum 10 ani

Now, the Insurance QuotesChimp Workplace (ISO) models &#3 4;advisory prices,&#3 4; which many underwriters utilize as a guide level in pricing their products. ISO charges reveal exactly what minimal successful firms have to bill as a way to earn a yield. Consequently, prices centered on ISO guidance are inclined to shove the prices of most inc upwards, aside from every institution's person profit and loss image. From providing such advisory prices repealing the anti-trust exemption might forbid ISO. That, then, might push organizations to bottom their rates independently economical forecasts and efficiency degrees. Authentic rivalry will be launched to the image, reinforcing the powers of industry that incentive efficacy and productiveness. The effect: reduce rates total.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus