Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Universitatea din Sorbona deschide scoala doctorala la Sibiu

Catherine Naugrette, directoarea Școlii Doctorale de Arte și Media a Univeristății Sorbonne Nouvelle din Paris, alături de Ioan Bondrea, rectorul ULBS, și Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, au semnat în această dimineață documentele prin care celebra universitate franceză va deschide o școală doctorală la Sibiu.

”Dorința noastră este de a dezvolta un program de cercetare în artelor spectacolului la Sibiu. Doamna Catherine Naugrette a acceptat să conducă doctorate la Sibiu. Domnia sa conduce deja o rețea de școli doctorale în Franța, din care fac parte 11 universități de renume”, a declarat Constantin Chiriac.

Rectorul Ioan Bondrea a spus că pentru început vor fi patru doctoranzi care se vor pregăti în cadrul acesti școli, iar candidații vor fi selectați în baza unui CV, a unui proiect dar și a unui amplu interviu. ”Acest parteneriat ne întărește ideea că ceea ce se întâmplă la ULBS în privința internaționalizării este un fapt. Noi întotdeauna am fost un partener al teatrului din Sibiu”, a mai menționat rectorul Bondrea.

Noua școală doctorală va funcționa în domeniul artelor spectacolului și managementului cultural. Pentru că este nevoie de avizul Ministerului Educației, cel mai probabil primii doctoranzi vor începe pregătirea din anul universitar 2014 – 2015. ”Este prima școală doctorală international în acest domeniu din România”, a explicat și președintele Senatului ULBS. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

joseph

Acum 10 ani

Ce-a ajuns si Sorbona, \'ai de capu\' ei!
Raspunde

Robert de Sorbon

Acum 10 ani

Universitatea DIN Sorbona? Incultii de la Turnul Sfatului lovesc din nou! Mare e gradina Domnului!
Raspunde

CRINISOR

Acum 10 ani

Doctorasu pontic va fi si el pe lista,dar doar pe cea care isi va ridica diploma.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus