Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

"Calatoriile lui Gulliver" pornesc spre Iasi

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în 20 iunie și 21 iunie, de la ora 19:00, spectacolul „Călătoriile lui Gulliver”, la Casa de Cultură a Studenților din Iași, în cadrul Festivalului Internațional al Educației.

„După ce a fost jucat cu casa de bilete închisă pe cea mai importantă scenă de teatru a lumii, la Festivalul Internațional de la Edinburgh din 2012, spectacolul „Călătoriile lui Gulliver” va ajunge și pe scena ieșeană în cadrul Festivalului Internațional al Educației. „Călătoriile lui Gulliver” este un proiect cultural demarat în parteneriat cu Festivalul Internațional de la Edinburgh şi finanţat cu sprijin de la Administraţia Fondului Cultural Naţional. Acesta este cel de-al VIII-lea spectacol montat de Silviu Purcărete alături de actorii Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și una dintre cele cele mai compacte producții ale acestuia”, spun organizatorii.

Seria de exerciții scenice coordonate de Silviu Purcărete își propune o abordare inedită a romanului lui Swift, în care fantezia se întâlnește cu o aspră satiră politică. Regizorul a făcut o lectură fidelă a textului, utilizând însă imagistica barocă proprie stilului său.

Având ca suport o partitură originală semnată de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru „Vocile din Cimitirul Vesel”, producția lui Silviu Purcărete reunește aspecte sociale și culturale ale lumii din jurul nostru.

Producția Teatrului Național din Sibiu a fost desemnată drept cel mai bun spectacol al anului, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Galei Premiilor UNITER, care a avut loc anul acesta la Iași.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus