Vineri,
09.12.2022
Parțial Noros
Acum
8°C

"Poeme pentru pasari si extraterestri" – expozitie cu planse, postere si tricouri

Cristian Bădiliţă aduce la Sibiu o expoziţie care cuprinde trei cicluri alcătuite din 70 planşe, 14 postere şi 7 tricouri „împoemate”.

Cristian Bădiliţă este un cunoscut patrolog şi biblist, doctor al Universităţii Paris IV-Sorbona, cu o teză despre Metamorfozele Anticristului la Părinţii Bisericii, autor a peste patruzeci de volume de studii, eseuri şi poeme. „În paralel cu munca de cercetare, Cristian Bădiliţă dezvoltă un concept de poezie cu totul inedit: clasică în formă, ludică şi provocatoare în exprimare, propunând o „poezie expandată” ce intră în atingere cu teologia, arta plastică, dar şi cu stricta „banalitate” care ne înconjoară”, spun organizatorii.

„Cu inventivitatea lui inepuizabilă Cristian Bădiliţă mereu ne ia prin surprindere. Îi uimeşte şi îi încântă până şi pe cei mai blazaţi cititori. Şirurile de cuvinte, scrise în culori aprinse, desprinse parcă din tablourile lui Chagall, devin contururi de frunze, de melci, de vehicule sau de himere. Sensul poeziilor intră astfel în rezonanţă cu semantica desenului, creând privitorului momente de reverie. Îţi vine greu, după vizitarea acestei expoziţii, să te mai întorci în lumea prozaică de afară”, spue criticul Alex. Stefănescu despre expoziţie.

După Sibiu, expoziţia va fi găzduită şi de Biblioteca Naţională a României din Bucureşti, precum şi de Muzeul Literaturii din Iaşi.

Planşele pot fi achiziţionate.

Vernisaj va avea loc joi, 4 iulie, de la ora 12:00, la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus