Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
34°C

Lobby la Sibiu pentru ca streetball-ul sa devina sport olimpic

Organizatorii Sibiu Streetball, programat între 19 și 21 iulie în Parcarea Teatrului, au adus la Sibiu special pentru acest eveniment suprafețe de joc omologate și echipamente profesioniste. Scopul este atât promovarea baschetului în rândul sibienilor cât și susținerea streetball-ului pentru a deveni sport olimpic.
”Prin organizarea acestui eveniment noi dorim să susținem ideea Federației Internaționale de Baschet, de a face lobby pentru ca această ramură să devină o probă olimpică. În această perioadă se face foarte mult lobby pentru treaba aceasta, mai ales în afară, iar în luna august, la Moscova, se va decide dacă streetball-ul va deveni probă olimpică. Din acest motiv ținem să aducem la Sibiu Streetball suprafețe de joc omologate, tabele profesionale și arbitrii. Vrem ca prin evenimentul nostru să putem aduce și noi o virgulă, un argument în plus pentru ca streetball-ul să devină sport olimpic”, a declarat Andrei Dinu, unul dintre organizatorii Sibiu Streetball.

Pe cele trei terenuri amenajate în Parcarea Teatrului, peste doua săptămâni se vor întrece aproximativ 100 de echipe, împărțite pe patru categorii de vârstă, până la 14, 18, peste 18 și 35 de ani. Cea mai disputată categorie va fi cu siguranță categoria OPEN unde organizatorii vor pune la bătaie premii în bani de 2.000 EUR. Echipa câștigătoare va primi o sumă de 1.000 EUR, cea clasată pe locul 2, 700 EUR iar locul 3 va încasa un cec de 300 EUR. Valoarea premiilor oferite în produse pentru restul categoriilor este de 3.000 EUR.    

”Streetball-ul a luat o anvergură foarte mare în ultimii ani și a devenit chiar un sport semi-profesionist, adică sunt oameni care numai cu asta se ocupă. În lume sunt numeroase turnee de acest gen care oferă premii substanțiale participanților, dar evident că și calitatea jocului este mai mare. Pentru a crește calitatea jocului ai nevoie și de instrumente profesioniste, cum ar fi suprafața de joc, panourile, mingile, arbitrii contează iarăși foarte mult. Ideea noastră generală este că baschetul reprezintă un sport pentru toată lumea, oricine poate să-l practice cu efecte benefice pentru sănătate, dar atât eu cât și Alex Hulpuș, ca organizatori, suntem foști sportivi de performanță și am vrut ca Sibiul să aibă un astfel de turneu pentru că orașul iubește clar baschetul și sibienii au parte de foarte multe evenimente bune”, mai spune Andrei Dinu.

Federația Internațională de Baschet a anunțat la începutul acestui an că a depus la Comitetul International Olimpic documentația necesară pentru ca baschetul 3x3 să devină sport olimpic începând cu următoarea ediție,  Rio de Janeiro 2016.
Proiectul FIBA este susținut atât de federațiile naționale de specialitate cât și de promotorii competițiilor de baschet 3x3 din întreaga lume, printre care și Asociația Eco Sport Team care organizează acest turneu după standardele internaționale, după regulamentul FIBA, cu panouri omologate, timpi de atac, sistem de contorizare a greșelilor personale etc.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus