Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
31°C

Promovabilitate ZERO: la Automecanica Medias, niciun elev nu a luat BAC-ul. La Cisnadie, la fel

Niciun elev care a terminat anul acesta liceele tehnologice Automecanica din Mediaș, respectiv cel din Cisnădie, nu a reușit să obțină note de trecere la toate probele bacalaureatului ce a avut loc săptămâna trecută. Spre ”norocul” acestor două instituții de învățământ, imaginea a mai fost salvată de cinci elevi din promoțiile anterioare, care s-au înscris din nou la examene și au reușit să obțină note de trecere.
La Automecanica Mediaș (foto) au obținut diploma de bacalaureat doi elevi din promoțiile anterioare (unul cu 6,66, iar celălalt cu media 6,58), iar la Liceul tehnologic din Cisnădie, o fată înscrisă la seral și alți doi elevi tot din promoțiile anterioare au rezultatele finale ”reușite” cu mediile 7,11, 6,58 și, respectiv, 6,55.

Rezultate slabe, chiar și la licee teoretice

Doar șase din 16 candidați înscriși au trecut examenul de bacalaureat și la Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” din Dumbrăveni. La fel, din cei șase elevi, doar doi sunt din promoția 2013, ceilalți patru fiind elevi mai vechi ai instituției de învățământ.
La Liceul Tehnologic Mîrșa, din cei 53 de candidați înscriși la Bacalaureat, unul a fost eliminat de la examene, opt nu s-au mai prezentat, 34 au fost declarați respinși, doar zece fiind cei care au și promovat examenul. 8,93 a fost media maximă de la Liceul Tehnologic Mîrșa.
Nu doar în cazul liceelor tehnologice, rezultatele examenului de bacalaureat sunt slabe. Tot la Dumbrăveni, la Liceul teoretic din oraș, din cei 22 de elevi înscriși, șapte este numărul celor care au și o medie ce le permite obținerea diplomei, 7,83 fiind media maximă.

60 de respinși la Agnita. Alte sute și la Sibiu

La Agnita, Colegiul tehnic ”A.T. Laurian” a avut anul acesta un număr de 105 candidați înscriși. Nu s-au prezentat 14 la examen, iar 60 au fost respinși. Cinci dintre elevii care au reușit au medii peste nouă.
Nu doar în licee sau colegii din orașele din județ procentul de promovabilitate a fost scăzut. La Colegiul Tehnic Cibinum, din 123 de candidați înscriși, nu s-au prezentat la examene opt, iar 72 au avut o medie sub 6, deci au ”picat”.
La Colegiul Tehnic ”Independența”, tot din Sibiu, numărul elevilor care nici nu s-au mai obosit să se prezinte la examene depășește un sfert din numărul celor înscriși. După cei 62 neprezentați, alți 122 nu au reușit să obțină notele necesare pentru a reuși să treacă de examenul de bacalaureat. Au reușit doar 46.

Notă maximă pe liceu: 6,68, la Copșa Mică

La Miercurea Sibiului au reușit să treacă examenul șase din nouă candidați, la Săliște au trecut 17 din 30 înscriși, iar la Copșa Mică nota maximă înregistrată de elevii Liceului Tehnologic ”Nicolae Teclu” Copșa Mică a fost 6,68. Un alt băiat, dintr-o promoție anterioară de această dată, a mai avut media 6,1, iar restul de 21 de candidați au fost respinși. Doi nu s-au prezentat.
La Tălmaciu, din cei 24 de candidați înscriși de la Liceul Tehnologic ”J. Lebel”, jumătate au reușit să treacă examenul.

Foto: Facebook

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

socotitoare

Acum 7 ani

tara decazuta
Raspunde

siby

Acum 7 ani

Pe toti acesti elevi ii puteti gasi zilnic in cluburi, pe terase, sau in oricare alte locuri de distractie, bineinteles sponsorizati de parintii inconstienti. Vor mai ramane sub protectia parintilor inca 10 ani de acum inainte! Succes...De ce naiba nu fac scoli profesionale pentru a invata o meserie macar? Din clasa a X-a se pot inscrie la scoala de meserii si nu mai au nevoie de bacalaureat ca sa devin a someri cu diploma.
Raspunde

Dietrich

Acum 7 ani

Titlul articolului ar trebui corectat pentru ca la Cisnadie exista si Liceul Teoretic Gustav Gundisch unde promovabilitatea este de 91%. Elevii din aceasta scoala au avut medii de 9,70 si la matematica 3 elevi au avut nota 10! Toate aceste date se pot verifica pe www.edu.ro
Raspunde

Radu

Acum 7 ani

@Traian Deleanu: Dar tu ti-ai luat BAC-ul? Stii ce inseamna \"promovabilitate\". Poate ai vrut sa zici promovare zero. Incredibil cata cultura. ***www.biziday.ro/2013/07/09/nu-mai-pot-cu-promovabilitatea/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus