Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Poetii “cu state" vor sa-i publice pe zonisti

Cosmin Perța (foto) și Teodor Dună, poeți laureați ai mai multor concursuri naționale, au fost prezenți în acest sfârșit de săptămână la Sibiu, la a treia ediție a taberelor de poezie ale Centrului Cultural Interetnic Transilvania. Membrii cenaclului Zona nouă s-au întâlnit cu reputații poeți, confirmați de cele mai importante jurii naționale, alături de care au putut exersa diverse maniere și practici de scriere creatoare.

Dacă, la edițiile trecute, desfășurate la Tilișca și în Muzeul din Dumbravă, tinerii poeți sibieni s-au întâlnit cu Claudiu Komartin, Octavian Soviany, Dan Coman, Marin Mălaicu-Hondrari și Răzvan Țupa (premiați ai Academiei Române sau ai Uniunii Scriitorilor din România), la această ediție, desfășurată la Biblioteca ASTRA, au avut șansa să lucreze cu Cosmin Perța și Teodor Dună, de asemenea laureați ai mai multor premii naționale, redactori la edituri importante și universitari.

“Exercițiile au fost într-atât de reușite, încât există perspectiva publicării lor într-o carte la editura pe care cei doi poeți o reprezintă. Cosmin Perța și Teodor Dună s-au arătat încântați de nivelul ridicat al tinerilor poeți zoniști. E, prin urmare, de sperat că atelierele de scriere creatoare și taberele de poezie vor continua la fel de fructuos și după trecerea Revistei Transilvania în subordinea Bibliotecii ASTRA”, spune scriitorul Radu Vancu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus