Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
1°C

Silviu Gherman lanseaza “Hartiile Masculului" la ARTmania

Joi se dă startul la concertele ARTmania, dar și la evenimentele conexe festivalului, care nu lipsesc nici anul acesta. În 8 august, în Piaţa Mică va avea loc lansarea cărţii ”Hârtiile Masculului”, de Silviu Gherman.

Combinand ideea de cultural și neconvențional, lansarea va fi urmată de un concert, astfel cititorii îl vor putea cunoaşte pe Silviu Gherman atât în postură de scriitor, cât şi ca muzician, în trupa Mes Quins.

Silviu Gherman punctează că volumul ”Hârtiile Masculului” s-a născut din “misoginism, inadecvare şi mai multe eşecuri sentimentale”, fiind o carte a unei lumi în care autorul a “trăit ani de zile şi în care nu vrea să se mai întoarcă”.

“Ficţiune postapocaliptică specistă, fantasy evoluţionist, distopie falică şi/sau gendermorfoză socială, Hîrtiile Masculului funcţionează, prin dimensiunea sa fantezist-parodică şi ca o posibilă critică la adresa naturii umane. Masculii prezentaţi drept un gen inferior, reproductibili dar inutili reproducerii, folosiţi uneori ca instrument al orgasmului de către femeile atotputernice, superioritatea de gen trecută prin procesul reciclării organice, sexualitatea deviantă, dependenţa de tehnologie şi încrederea oarbă în ştiinţă, cruzimea faţă de animale şi natura ostilă – toate conferă acestui roman punk posibile accente filozofice. (…) Cu umor negru şi atmosferă sordidă, plin de scene ce abundă în absurd şi grotesc, construit cu o fantezie debordantă şi cu un imaginar organic à la Cronenberg, inventiv lexical şi variat stilistic (Masculul scrie, la un moment dat, scenariul falsei revoluţii sub forma unei operete), romanul lui Silviu Gherman este, de departe, cea mai stranie carte publicată anul trecut, singulară şi, mai ales, promiţătoare pentru o viitoare, mai consistentă şi mai vizibilă, nişă punk în literatura noastră“, cum notează Marius Chivu în recenzia cărţii.

Lansarea va avea loc joi, 8 august, de la ora 15:00, în Piaţa Mică.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

nelu chifor

Acum 10 ani

nice, faceam avioane de hartie si le lansam ce plmia.
Raspunde

maria lu chelteu

Acum 10 ani

deci, defularile unui frustrat.. ar fi interesant de citit...mai ales de catre un psihiatru...
Raspunde

maria lu chelteu

Acum 10 ani

deci, defularile unui frustrat.. ar fi interesant de citit...mai ales de catre un psihiatru...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus