Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-3°C

Sport nou in Sibiu: Ultimate disc, in week-end, pe Stadionul Municipal

”Ultimate Disc” este ceea ce se cheamă în mod obișnuit ”frisbee”, însă într-un mod mult mai complex și cu reguli foarte bine stabilite. Ultimate Disc este un sport în adevăratul sens la cuvântului, doar prea puțin cunoscut în țara noastră.             

”Zbor Sibiu”, prima echipă din orașul nostru care practică acest sport, organizează la sfârșitul acestei săptămâni un meci demonstrativ de ultimate disc pe Stadionul Municipal, între orele 10:00 – 16:00, intrarea fiind liberă.

La evenimentul de duminică și-au anunțat participarea singurele două echipe din România de ultimate disc, existente până acum: Șoimii Patriei Cluj-Napoca și Bucharest Ultimate. Cu această ocazie se lansează oficial și echipa sibiană Zbor Sibiu.

”În cadrul evenimentului ”Ultimate 1.0” va avea loc antrenamentul oficial al celor două echipe, Șoimii Patriei Cluj-Napoca și Bucharest Ultimate, care își unesc forțele pentru a participa ca reprezentativă a României la Campionatele Europene de Ultimate ce încep în data de 24 august la Brno, în Cehia. Va avea loc și un meci demonstrativ care are ca scop promovarea acestui sport în rândul tuturor iubitorilor de sport și fairplay. Vom organiza jocuri și concursuri pentru cei mici, alături de sesiuni de inițiere atât teoretice cât și practice a publicului prezent”, au declarat pentru Turnul Sfatului organizatorii evenimentului.

Pe scurt, Ultimate Disc se joacă în două echipe a câte șapte jucători, pe un teren de 100 m/ 37 m, asemănător cu cel pentru fotbalul american. Scopul echipelor este să ducă discul în într-una din cele două zone de capăt ale terenului. Discul trebuie pasat fără să atingă pământul, nu poate fi ținut mai mult de zece secunde în mână iar jucătorii n-au voie să fugă cu discul în mână.

Pentru a înțelege mai bine acest sport vedeți mai jos un scurt filmuleț:

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Organizator

Acum 9 ani

Pentru o mai buna vizibilitate evenimentul, locul de desfasurare va fi terenul de antrenament vis a vis de Stadionul Municipal. Restul detaliilor raman neschimbate. Va asteptam! ***maps.google.com/local_url?dq=stadion+antrenamente&q=https://plus.google.com/102556874442364609831/about%3Fgl%3DUS%26hl%3Dro&ved=0CA0QhgU&sa=X&ei=Zo8EUuLECIXmigaos4DICA&sig2=oHkIQ4bJQruAk6XJpmFAmQ&s=ANYYN7naPjqf_NaOTkQ9XgQBLsOQTdl4Ag
Raspunde

@organizator

Acum 9 ani

esti penibil ,nu mai faceti reclama la sporturi idioate si de curand inventate ,mai bine ajutati sporturi cu traditie gen fotbal etc,nu vedeti ca nu mai avem nici o echipa la un oras mare ca Sibiul sau reparati stadionul ala Municipal pt ca sta sa cada pe voi incompetentilor,voi bagati bani numai in festivaluri si concerte de rahat,mai bine faceti reclama la sportul number one la rumani-HALBERE SI CONIAC-CANOE-HA HA HA HA!!!!
Raspunde

Ciuf

Acum 9 ani

In Sibiu se joaca si oina o data pe saptamana in spate la Kaufland. Dar vad ca se promoveaza numai sporturi stupide si care nu au nicio legatura/traditie cu noi.
Raspunde

Gabi

Acum 9 ani

Oina, fotbalul, handbalul, poloul, baschetul, etc, etc sunt toate sporturi la fel ca si Ultimate discul. In fond trebuie promovat sportul, oricare ar fi el, pt. ca sportul face o societate sanatoasa. Iar cand aud pe cineva ca spune ca un anume sport e \"stupid\" ma intreb cum ar arata o societate fara oameni de astia negativisti. Numa bine!
Raspunde

herr

Acum 9 ani

Pe stadionul municipal din sibiu in anul 1991 inter sibiu castiga cupa balcanica.2013 aruncam discuri precum grecii acum 2700 ani. Rusine!
Raspunde

Bogdan

Acum 9 ani

Foarte frumos. insfarsit se mai face ceva si in Sibiu. E un sport frumos si civilizat. Sibiul are nevoie de asa ceva. Bravo organizatorilor.
Raspunde

cacalin bblegu

Acum 9 ani

”Zbor Sibiu”, prima echipă din orașul nostru care practică acest sport, organizează la sfârșitul acestei săptămâni un meci demonstrativ de ultimate disc la care și-au anunțat participarea singurele două echipe din România de ultimate disc, existente până acum: Șoimii Patriei Cluj-Napoca și Bucharest Ultimate. Adica in Sibiu e sau nu echipa, trei din doua ?? ca sunteti jalnici!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus