Notarul Răzvan Mărginean alături de ceilalți inculpați rămân în arest preventiv, a decis săptămâna trecută Curtea de Apel Alba. Din cei trimiși în judecată de către DIICOT, Mihai Cornea se delimitează de ceea ce procurorii au caracterizat ”grup infracțional organizat”.
Pentru inculpații Mihai Cornea și Cătălin Haiduc, instanța de la Alba Iulia a dispus, săptămâna trecută, un termen separat pentru a discuta starea de arest preventiv. Vineri, instanța a decis menținerea acestei măsuri. Simona Stroie, avocata lui Mihai Cornea susține că acesta își susține ”cu tărie nevinovăția”. Potrivit rechizitoriului întocmit de DIICOT, Mihai Cornea este acuzat șantaj. ”Pe tot parcursul cercetărilor penale, domnul Cornea și-a susținut și, în opinia noastră, și-a dovedit nevinovăția în ceea ce privește acuzațiile ce i-au fost aduse. Este de reținut că, exceptând una dintre părțile vătămate, niciuna dintre celelalte părți vătămate nu a formulat plângere penală împotriva lui Mihai Cornea înainte de a se începe investigațiile și a fi contactate de către organele judiciare”, arată avocata Simona Stroe.
Pe ce mizează apărarea
Mihai Cornea este acuzat de către procurorii DIICOT că a împrumutat patru persoane cu bani solicitând dobândă și șantajând, acum mai mulți ani. Tocmai pe perioada scursă de la faptele invocate de DIICOT mizează avocata lui Mihai Cornea. ”Procurorii rețin că inculpatul ar fi amenințat și constrâns părțile vătămate pentru a obține a obține sume de bani și imobile proprietatea acestora, în cursul anului 2008 și chiar anterior acestui an. Nu poate fi considerată întemeiată o astfel de susținere atâta timp cât, în decurs de aproape cinci ani, acestea nu au înțeles să depună vreo sesizare de natură penală și nici măcar nu l-au acționat în judecată în fața unei instanțe civile, pentru recuperarea unui eventual prejudiciu”.
”Urmăresc să se îmbogățească”
Mihai Cornea susține că cei care îl acuză acum îi urmăresc, de fapt, banii. ”Sumele pretinse sunt de ordinul zecilor de mii de euro și nu sunt justificate prin documente sau probe care să îndreptățească acordarea lor. Nu te poți considera șantajat de un om susținând că acesta ți-a luat «cu japca» o casă de 50.000 de euro, atâta timp cât, în realitate, acest om ți-a plătit prețul stabilit de comun acord, semnând contractul de vânzare – cumpărare în fața unui notar public”, mai arată apărătorul lui Cornea. Care insistă pe faptul că al său client nu face parte din grupul trimis în judecată de DIICOT: potrivit rechizitoriului, Cornea nu a apelat niciodată la serviciile lui Mărginean. ”În privința domnului Cornea nu s-a reținut prin rechizitoriu că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat”, mai arată avocatul. Ea descrie o imagine de ”persoană inimoasă” în ceea ce-l privește pe Cornea, aducând în fața instanței 15 caracterizări pozitive făcute clientului ei. ”Nu are antecedente penale, iar la percheziția efectuată la domiciliul dumnealui și în autoturismele proprietatea sa nu au fost identificate arme albe sau de foc”, mai arată avocata Simona Stroe.
”Chiar și rudele și apropiații părților vătămate audiate de către procuror au confirmat faptul că domnul Mihai Cornea nu le-a șantajat sau amenințat pe acestea”, avocat Simona Stroe
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Alba Iulia , Apel Alba , Simona Stroe , Mihai Cornea , Simona Stroie , Notarul Răzvan Mărginean , Marian Cătălin Haiduc
Vizualizari: 1717
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Till Eulenspiegel
Acum 6 ore
Vecerdea s
Acum 6 ore
Gogu
Acum 7 ore
Aaa
Acum 7 ore
Ciobrânzan Dann