Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Demonstratii culinare realizate de producatori din opt judete la Targul de bucate traditionale "Branduri transilvanene"

Producători din Arad, Alba, Brașov, Harghita, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu vin în acest weekend în Muzeul în aer liber pentru a aduce la cea de-a doua ediţie a Târgului de bucate tradiţionale „Branduri transilvănene” cele mai bune produse, dar şi pentru a găti în faţa sibienilor reţete tradiţionale.

Complexul Naţional Muzeal ASTRA, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice „Mărginimea Sibiului” şi Asociaţia de prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu”, organizează în perioada 17-18 august, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Muzeul în aer liber) Târgul de bucate tradiţionale „Branduri transilvănene”.

În deschiderea târgului, între orele 11:00-13:00, în sala de conferinţe a Centrului ASTRA pentru Parimoniu, va avea loc un seminar de specialitate unde vor fi prezentate două teme - produse tradiţionale-modificări în legislaţie şi rasa mangaliţa.

”Atelierele culinare vor permite familiarizarea cu modul de preparare a pălincii de Sălaj, precum şi a unor specialităţi culinare specifice zonei Mărginimii Sibiului. În cadrul acestei ediţii, Asociaţia de prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu” va propune o animaţie culinară sub genericul ”Din Alpii Savoiei până în Alpii Transilvaniei”, susţinută de Guy Maurice Chatelet, ghid şi animator montan, originar din Savoia, Franţa. Vor fi prezentate salade savoyarde, ratatouille savoyard şi file de peşte la grătar. Vizitatorii vor lua parte la un spectacol de cântece şi dansuri populare din Alba, Maramureş şi Sibiu. ”, spun organizatorii.

Producătorii vor expune pentru comercializare telemea, urdă şi unt de Sibiu, brânză de burduf Loman (Alba), preparate din carne de porc rasa mangaliţa, dulceaţă de prune (silvoiţa), prăjituri maramureşene (Satu-Mare), plăcintă întinsă de Turnu (Arad), kurtos, pâine (Harghita), pălincă (Sălaj), brânză de burduf în coajă de brad (Braşov) şi multe altele.

”La acest târg nu veţi găsi decât produse preparate după reţete tradiţionale. Pregătirea unui produs nu are voie să folosescă alte ingrediente decât cele pe care le întrebuinţau bunicii noştri. Vă dau un exemplu: dintr-un kilogram de muşchiuleţ de porc, la noi se prepară o jumătate de kilogram de produs, faţă de trei kilograme de produs în alte părţi, unde se folosesc soia, apă şi stabilizatori. Vă asigur că dacă mâncaţi din târg, mâncaţi mai puţin cu 60%, pentru că senzaţia de saţietate e mai mare ”a spus Gheorghe Budrală, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice „ Mărginimea Sibiului”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

fraier de RR.

Acum 9 ani

scump si vrajala multa si scump...!!!
Raspunde

Luca

Acum 9 ani

Mda, tot scump :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus