Duminică,
24.10.2021
Parțial Noros
Acum
2°C

Bere Gratis, Les Elephants Bizarre si Electric Fence sunt headlinerii Festivalului Imagine

Timp de două zile, între 13 și 14 septembrie, Piața Mică din Sibiu se transformă într-o rampă de lansare pentru trupele care vor forma viitorul muzicii românești. Conceput de Jeunesses Musicales, Festivalul IMAGINE promovează tinerii muzicieni într-un cadru aparte, într-un oraș recunoscut pentru capacitățile sale culturale și de promovare în întreaga lume.

Sibiul va fi gazda unui eveniment dedicat tinerilor, unde trupe ce încă nu au cunoscut lumina reflectoarelor au ocazia să cânte pe aceeași scenă cu nume deja consacrate ale muzicii românești.

Bere Gratis, Les Elephants Bizzare și Electric Fence sunt trei trupe ce nu mai au nevoie de nicio prezentare. Prezența lor pe scena ce va fi amplasată în Piața Mică din Sibiu este și o confirmare a valorii trupelor care „deschid” aceste recitaluri.

Cinci trupe s-au calificat pentru prezența la Festivalul Imagine. Trei dintre trupele care vor concura în Oldies Pub în seara de 12 septembrie - Sketch, The Purple Dandies, Grey Pill, Big Brothers Band și Sticks and Stones - vor concerta, poate pentru prima dată în frageda lor carieră în fața unei audiențe formată din câteva mii de oameni (7.000 la ediția din 2012).

Alături de cele trei trupe, evenimentul susținut de COSMOTE și 3M a invitat la Sibiu alte trupe Back Star, Blue Pulse, Wilder, Boemia, Int.Act și Banish.

„Reunim la Sibiu, la mijlocul lunii septembrie, trupe din toate colțurile Europei. Vor cânta artiști din Croația, Belgia, Austria, Olanda și Suedia, alături de unele dintre cele mai promițătoare tinere trupe românești. Am reușit să aducem headlineri consacrați pentru a avea un eveniment complex. Festivalul IMAGINE își dorește să devină o unealtă de propagare a tinerilor talente pentru că muzica românească are nenumărate valori. Însă multe dintre ele nu sunt cunoscute. Și aici am intervenit noi”, spune Laurențiu Dasca, directorul festivalului IMAGINE.

Safe Sound în Piața Mică

Iniţiat în 2012, Festivalul IMAGINE, în parteneriat cu compania 3M Romania, dezvoltă şi la ediția din acest an, la Sibiu, conceptul Safe Sound. În partea interioară a urechii se găsesc milioane de celule senzoriale denumite “cili vibratori”. Cilii sunt responsabili pentru transmiterea sunetului către creier, pentru a putea fi receptat. Zgomotele puternice, muzica și alte sunete perturbante pot distruge fizic acești cili vibratori. Oamenii simt disconfort abia când sunetele ating 120dB, dar afectarea iremediabilă a cililor se poate produce și la 80dB! Astfel, în timpul festivalului, sunetul din boxe nu va depăși 90 de decibeli iar spectatorii vor primi drept premii din partea 3M antifoane Yellow Neon cu și fără șnur și antifoane externe Peltor Kids pentru cei mici.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus