Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Ioan Paraschiv desemnat cel mai bun actor la Gala Tanarului Actor HOP

Ioan Paraschiv, actorul Teatrului Național din Sibiu a fost desemnat cel mai bun actor, în cadrul secțiunii individual a celei de-a XVI-a ediții a Galei Tânărului Actor HOP. Cea de-a XVI-a ediție a Galei HOP a avut loc în perioada 4 – 8 septembrie, la Costinești, cu scopul de a promova și lansa tinerii absolvenți din învățământul superior artistic de stat și particular.

Evenimentul este organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER), iar ediția din acest an și-a propus să aducă un omagiu Mariei Tănase, singura artistă care a valorificat cântul românesc popular autentic, după cum a declarat regizorul Radu Afrim, directorul artistic al galei din acest an.

Juriul, compus din Oana Pellea (actriţă, preşedintele juriului), Radu Macrinici (dramaturg), Marius Manole (actor), Ada Milea (actriță, cantautor) și Ion Rizea (actor) a acordat premiul cel bun actor, la secțiunea individual, ex aequo, tinerilor Dumitru Georgescu și Ioan Paraschiv. Secțiunea individual, la care au participat 20 de concurenți, a creat un cadru relevant și plin de energie pentru tinerii absolvenți, care au fost puși în fața unei probe nou introduse în acest an: întruchiparea unei celebrități timp de trei minute.

Premiul pentru cel mai bun actor a fost înmânat de actrița Maia Morgenstern. Ioan Paraschiv a primit acest premiu pentru reprezentația din „A fi sau a nu fi bufon”, colaj de texte după Matei Vișniec, F.M. Dostoievski, A.P. Cehov și William Shakespeare, precum şi pentru întruchiparea lui Dorel Vișan în rolul Gardianul Dumnezeu din filmul „Cel mai iubit dintre pământeni”.

oan Paraschiv este absolvent al Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu și actor al Teatrului Național din Sibiu, unde poate fi văzut pe scenă în spectacolele „Absolventu”, în regia lui Cristian Theodor Popescu, “Balul burlacilor” în regia Anei Mujat și a Codruței Vasiu, “Berlin Alexanderplatz”, în regia lui Dragoș Galgoțiu, “Faust” în regia lui Silviu Purcărete, “Închisoarea de fete”, în regia lui George Ivașcu, “Insula” în regia lui Vlad Massaci, “Opinia publică”, în regia lui Cristian Theodor Popescu, “Platonov”, în regia lui Alexandru Dabija și “Visul unei nopţi de vară”, în regia lui Bogdan Sărătean.

,,Sunt bucuros că am primit acest premiu, dar mai mult decât atât, sunt sincer norocos pentru că m-am aflat în jurul atâtor oameni frumoși”, a declarat tânărul actor la întoarcerea în Sibiu.

Ioan Paraschiv s-a născut în 7 septembrie 1988 și a absolvit, în 2011, Secția Actorie din cadrul Universității ,,Lucian Blaga” din Sibiu, la clasa conf. univ. dr George Ivașcu și Marian Râlea, asistenți Ana Mujat și Codruța Vasiu, iar mai apoi și-a continuat studiile de masterat în „Arta interpretării caracterelor dramatice” alături de Marian Râlea și Constantin Chiriac. Tânărul actor originar din Arad a avut colaborări la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț și a participat, de asemenea, la mai multe festivaluri printre care Festivalul ,,William Shakespeare” din Essen și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus