Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Sibiul se prezinta din perspectiva Smart – Dezoltare urbana, city marketing, centre istorice ca motoare de dezvoltare intr-o conferinta internationala

Primari din toate colțurile țării, manageri publici, arhitecți, reprezentanți ai ministerelor, specialiști în urbanism și manageri de firme private se întâlnesc între 19 și 20 septembrie la Sibiu pentru seria de conferințe Sibiu - Smart City, un proiect derulat de Fundația Heritas în colaborare cu Primăria Municipiului Sibiu.

Conferințele vor avea loc la Teatrul Gong și își propun să descopere noi posibilități de comunicare și networking în managementul și marketingul urban. Cum Sibiul a făcut deja pași importanți în dezvoltarea acestei direcții, orașul a fost ales ca gazdă și datorită tematicii agendei culturale din acest an, Sibiu Smart. Conferința va avea trei mari teme principale: Dezvoltarea urbană durabilă, City-marketing-ul și Centrele Istorice ca avantaje competitive.

„Vom avea posibilitate de a adapta discuțiile și dezvoltarea de la nivel global și european la nivel local, până la nivelul specific al orașului Sibiu. Conferința va pune accent deosebit pe conceptele „smart“ de înnoire urbană, city marketing și avantaje ale poziționării centrelor istorice urbane”, spune Michael Engel, directorul fundației Heritas.

Discuțiile pe marginea fiecărei dintre cele trei mari teme vor fi deschise de un vorbitor principal de importanță națională sau internațională. Sesiunile vor fi moderate de specialiști iar fiecare subiect va avea organizată o „arenă”, în care cei interesați se pot implica în discuții și pot obține mai multe informații. În cadrul discuțiilor pe marginea dezvoltării urbane durabile se vor schimba informații referitoare la parteneriatele publice-private în mediul urban, se va discuta despre bilanțul energetic al centrelor istorice sau despre cum pot fi stimulați cetățenii pentru a se implica în viața orașului.

Cu o bogată experiență la capitolul de city marketing, exemplul Sibiului dar și al altor orașe din lume va fi analizat în cadrul proiectului Sibiu - Smart City. Poziționarea centrelor istorice într-un oraș constituie, din punct de vedere urbanistic, un element cheie pentru dezvoltarea zonelor respective.

„Cum a folosit Sibiul modern în avantajul său poziționarea centrului istoric dar și cum au procedat alte orașe europene vom putea vedea în cadrul unui bloc de conferință dedicat doar acestui capitol. Vrem să vedem care sunt direcțiile înspre care se poate dezvolta Sibiul. De asemenea, vrem să împărtășim și altora modul și metodele prin care Sibiul s-a dezvoltat atât de armonios în ultimii zece ani. Sibiu - Smart City e un eveniment care stabilește linii clare de dezvoltare, care crează idei și strategii pentru viitor”, mai spune Michael Engel.

Sibiu - Smart City va avea loc între 19 și 20 septembrie, la Teatrul Gong. Conferințele încep, în fiecare zi, la ora 10:00. Evenimentul se adresează specialiștilor mai sus menționați însă este deschis deopotrivă și publicului sibian interesat. Publicul sibian este invitat şi la evenimentele paralele pe care organizatorii le oferă în această perioadă.

Astfel, în 20 și 21 septembrie, cu începere de la orele 21:00 se vor organiza seri de film urban, în Piața Huet se vor proiecta scurte filme pe teme urbane. În data de 21 septembrie se vor organiza de asemenea două tururi ghidate care urmăresc vizitarea unor obiective în Sibiu legate de dezvoltarea urbană durabilă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

VM

Acum 10 ani

poate atunci va avea posibilitatea si domnul primar al Sibiului sa se informeze cum a resolvat intr-un mod fericit problema ciinilor comunitari primariii din Brasov ,respectiv din Oradea
Raspunde

Gruia

Acum 10 ani

Daca schimbam cateva englezisme ar iesi un limbaj demn de ziarul Scanteia. Pare-se ca nu scapam de limbajul de lemn nici in oranduirea contemporana.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus