Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Expozitia "Manuscrise pastrate in bibliotecile din Cehia" se verniseaza la Brukenthal

La Muzeul Naţional Brukenthal, în urma unei colaborări cu Ambasada Republicii Cehe în România, se va vernisa expoziţia "Manuscrise păstrate în bibliotecile din Cehia" organizate cu ocazia Zilei Statalităţii Cehe – sărbătoarea Sf. Václav, patronul ţărilor cehe.

„Expoziţia care conectează istoria literaturii cehe cu tehnologiile moderne ale digitalizării manuscriselor şi altor tipărituri din bibliotecile cehe este un proiect unic al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe şi Ministerului Culturii al Republicii Cehe.Expoziţia „Manuscrise păstrate în bibliotecile din Cehia” este compusă din 20 de panouri cu texte despre apariţia şi istoria manuscriselor în tările cehe şi încă două panouri cu informaţii despre Republica Cehă şi bibliotecile unde sunt păstrate cele mai importante manuscrise”, spun organizatorii.

Vernisajul va avea loc în prezenţa lui Jiří Šitler, ambasadorul Republicii Cehe în România şi va putea fi vizitată la Casa Albastră, în perioada 26 septembrie – 27 octombrie 2013.

"Sunt foarte încântat că prezentăm expoziţia pentru prima oară în România chiar la Sibiu, în oraşul cu care Boemia împărtăşeşte o istorie comună. La urma urmelor, chiar printre sucesorii întemeietorului acestui muzeu, Samuel von Brukenthal, în funcţia de guvernator al Transilvaniei cu sediul la Sibiu s-a aflat în anii 1851 – 1858 însemnatul aristocrat ceh Karel Schwarzenberg, strămoşul fostului nostru ministru al afacerilor externe, şi el împreună cu prietenul său Şaguna a contribuit la dezvoltarea regiunii", a declarat Jiří Šitler.

Vernisajul va avea loc joi, 26 septembrie, de la ora 12:00, la Casa Albastră.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus