Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
35°C

Casting pentru rolul Emmy, din spectacolul “Nora" la Teatrul National "Radu Stanca"

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu organizează casting pentru rolul Emmy din spectacolul „Nora” după Henrik Ibsen, în regia lui Radu – Alexandru Nica. Castingul va avea loc luni, 7 octombrie, de la ora 18:00, la sediul Teatrului Național din Sibiu.

„Acest apel se adresează fetelor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, iar programarea la interviu se face prin email la adresa [email protected] sau prin telefon la numărul 0733 662 981. Castingul se va desfășura în prezența regizorului Radu – Alexandru Nica”, spun reprezentanţii teatrului sibian.

Producția Teatrului Național din Sibiu este o adaptare după piesa „O casă de păpuşi” a dramaturgului norvegian Henrik Ibsen. Manuscrisul semnat de autor a fost inclus, în urmă cu zece ani, în Programul Memoria al UNESCO ca semn al recunoaşterii valorii istorice a textului prin faptul că a influenţat naturalismul şi feminismul. Nora Helmer este o femeie care a fost condusă toată viaţa fie de tatăl ei, fie de soţul Torvald. În momentul în care căsnicia îi este pusă la încercare, valorile Norei încep să se schimbe şi femeia decide să îşi ia soarta în propriile mâini. Personajul Emmy este fiica Norei și a lui Torvald Helmer.

Pentru regia acestui spectacol, Radu - Alexandru Nica a primit premiul UNITER pentru debut în anul 2005. Spectacolul de la Sibiu se remarcă prin schimburile de replici concise și rapide, relaţiile puternice şi dezinvolte dintre personaje. Ineditul acestei montări constă în cercetarea coregrafică prin care se redă tema centrală a textului: neputinţa partenerilor de a ajunge unul la celălalt.

Spectacolul „Nora” în regia lui Radu - Alexandru Nica a avut premiera în data de 9 octombrie 2004 și va fi reluat la finalul acestui an, urmând să fie prezentat, de asemenea, în turneu la Tokyo.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus