Duminică,
28.05.2023
Partial Noros
Acum
11°C

Teatrului National de Opereta “Ion Dacian" vine la Sibiu cu o microstagiune

Teatrul Naţional “Radu Stanca” Sibiu prezintă în perioada 18 - 20 octombrie microstagiunea Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”.

Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian” continuă seria de evenimente de succes care au avut loc în cadrul turneului naţional la Sibiu. Aflaţi pentru a treia oară pe scena Teatrului Naţional “Radu Stanca”, artiştii Operetei vor susţine, în perioada 18 - 20 octombrie, trei spectacole: un Concert de Romanţe, un Concert de Arii şi Duete din Operete Celebre şi două reprezentaţii ale producţiei de operetă pentru copii “Cocoşelul neascultător”.

Microstagiunea va fi deschisă vineri, 18 octombrie, ora 19:00, cu spectacolul “Concert de Romanţe”, după orchestraţia lui Lucian Vlădescu, cu Mioara Manea-Arvunescu, Tina Munteanu, Ernest Fazekas şi Cătălin Petrescu. Înrudită cu liedul, romanţa este unul dintre cele mai vechi subgenuri ale muzicii uşoare româneşti, fiind definită ca “un cântec tânguios, o istorioară veche, în versuri naive”, iar textul său liric a fost asemănat unei mărturisiri directe, pe înţelesul tuturor.

După 1848, romanţa ocupă un loc aparte în repertoriul lăutarilor, dar şi al teatrelor. Repertoriul abordat de soliştii Teatrului Naţional de Operetă va include creaţii clasice ale genului, precum: Dragoste, buruiană rea, Pe lângă plopii fără soţ, N-ai să ştii niciodată, Să-mi cânţi, cobzar şi multe altele. Preţul unui bilet la acest spectacol este de 32,10 lei, respectiv 21,40 lei cu reducere.

Programul de evenimente continuă sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 19:00, cu Concertul de Arii şi Duete din Operete. Evenimentul este prezentat sub bagheta maestrului George Balint, în compania soliştilor şi a orchestrei şi corului Teatrului Naţional de Operetă. Spectacolul muzical prezentat la Sibiu cuprinde selecţii din operetele unor compozitori celebri, precum Emmerich Kálmán (Silvia, Contesa Maritza, Prinţesa circului), Franz Lehár (Ţara surâsului), Francis Lopes (Secretul lui Marco Polo), Johann Strauss-fiul (Liliacul, Voievodul ţiganilor) şi se va încheia triumfal, cu un moment susţinut de către solişti, acompaniaţi de corul şi orchestra Operetei. Preţul unui bilet la acest spectacol este de 32,10 lei, respectiv 21,40 lei cu reducere.

Trupa Teatrului Naţional de Operetă îşi va încheia programul din acest sezon cu o dublă reprezentaţie a spectacolului “Cocoşelul neascultător”, ce va avea loc duminică, 20 octombrie, de la orele 10:00, şi, respectiv, 12:00. “Cocoşelul neascultător” este una dintre cel mai cunoscute poveşti muzicale pentru copii, fiind jucată cu succes de aproape 50 de ani, în numeroase ţări din Europa şi din întreaga lume. Scrisă de actorul Ion Lucian şi transpusă pe muzica lui Constantin Ungureanu, piesa a intrat în repertoriul Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”, devenind unul dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriul instituţiei, până în ziua de astăzi.

Adresat copiilor şi părinţilor deopotrivă, spectacolul transmite o lecţie valoroasă privind responsabilitatea fiecăruia pentru faptele sale, indiferent de vârstă. O poveste despre puterea prieteniei adevărate, ilustrată prin aventurile celor trei buni prieteni, Cocoşelul, Ursuleţul şi Motănelul, care trec printr-o serie de încercări, din care se salvează doar cu ajutorul acestui nobil sentiment. Preţul unui bilet la acest spectacol este de 10,70 lei, tarif unic.

Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrală din bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17 şi online prin eventim.ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus