Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

La Polisano se fac interventii pe cord in premiera nationala. Pacient: "La alte doua spitale mi-a fost refuzata operatia si mi s-a spus ca nu am sanse de supravietuire"

 La Spitalul Polisano, o echipă mixtă de medici ai spitalului sibian şi specialişti din Brazilia şi Belgia, a efectuat, luni, două interveniţii de anevrism de aortă în premieră naţională.

Noutatea adusă de intervenţiile realizate la spitalul sibian constă în faptul că a fost folosit un tip revoluţionar de endoproteză, care permite restabilirea unui flux sanguin normal, excluderea anevrismului, precum şi rezolvarea unor anatomii dificile.

Din echipa de medici au făcut parte dr. Victor Costache, şeful secţiei chirurgie cardiovasculară şi toracică Polisano, dr. Daniel Benitti, din Brazilia, dr. Oliver Despalle de Bearn, din Belgia şi dr. Nicolae Florescu, şef cardiologie intervenţională Spitalul European Polisano.

Primele endoproteze aortice din România

„În clinica noastră s-au realizat până acum întervenţii pe cord deschis, implanturi de stenturi şi acum iată, în premieră naţională, s-a implantat o endoproteză aortică, proteză care oferă alternative terapeutice pacienţilor cu anomalii dificile, şi care, până în acest moment, nu aveau opţiuni viabile de tratament în România. Acest lucru îl datorăm în primul rând dotării excepţionale de la Polisano, datorită căreia spitalul acum poate să rivalizeze cu orice clinică din Europa”, a spus dr. Nicolae Florescu, şef cardiologie intervenţională Spitalul European Polisano.

Opreaţiile au durat aproximativ o oră fiecare şi au presupus rezolvarea pe cale hibridă a două tipoligii de anevrism de aortă, la doi pacienţi de 70, respectiv 71 de ani.

„Mă simt ultra fericit căci pentru mine a fost efectiv o minune. Am fost la alte spitale, la alţi medici care m-au refuzat, au spus că nu se mai poate face nimic. Noroc că l-am găsit pe domnul doctor, care care şi-a asumat răspunderea pentru cazul meu şi a făcut ceva ce până acum nu era posibil în ţară, mai ales că nu mai avem nicio speranţă.. Iar acum mă simt extraordinar, fizic şi moral, iar mâine pot să plec acasă”, spune Gheorghe C., pacientul de 71 de ani, refuzat de două clinici din ţară pe motiv că aorta îi este prea afectată şi nicio intervenţie nu mai este posibilă.

Pentru că opraţiile nu sunt decontate de Casa Naţională de Sănătate, firma belgiană, care produce endoprotezele le-a oferit pacienţilor la preţ redus.

„Intervenţiile nu sunt decontatea, de aceea au fost oferite de colegii noştri din Belgia la preţ preferenţial. Scopul e să facem cât mai multe în cât mai scurt timp, să oferim o şansă celor care sunt consideraţi cazuri foarte dificile. Astfel de intervenţii se mai fac şi în alte părţi ale Europei ca Franţa, Turcia, Anglia, Belgia, Germania, Grecia şi Italia, şi era şi rândul României să realizeze asemenea intervenţii”, a spus dr. Victor Costache, şeful secţiei chirurgie cardiovasculară şi toracică Polisano.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

8 comentarii

DEX

Acum 10 ani

\"Doua spitale au refuzat sa ma operez\"??? Voi sunteti agramati rau, rau de tot...
Raspunde

DEX

Acum 10 ani

\"Din Blegia\" Sunteti cei mai buni!!
Raspunde

precizare.

Acum 10 ani

Felicitari doctorilor si clinicii sibiene.Au aparut invidiosii,circotasii si sabotorii de serviciu.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

doctori fff buni marfa ce mai. aici mi-am largit io strungareatza ca sa incapa la supt cu snopu. la bucata era plictiseala , nu eram eficient.
Raspunde

Ciuf

Acum 10 ani

La Polisano tot pe pile se mai intra? Stiu ca asta era procedura: ai neamuri la Polisano? Esti angajat! Ai prieteni la Polisano? Esti angajat! Nu conteaza ce stii sa faci, conteaza sa te descurci.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Ciuf, se numesc \"recomandări\" și se practică peste tot în lume. În fapt, cineva din interior se pune chezaș pentru tine, chestie care îi responsabilizeaza și îi motivează mai mult pe angajați. De obicei, metoda funcționează în sens pozitiv.
Raspunde

@4

Acum 10 ani

Ma ala care te dai joseph ce comentarii neaderthaliene bagi,prin ce fanta a timpului ai reusit sa ajungi aici.De pe ce coclauri ai mai aparut si tu pe saiturile sibiene..Nu-i de mirare ca tara arata in halul asta cu specimene ca tine.Ba diferenta dintre joseph cel adevarat si tine e de ani lumina-retardatule.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Ioi, că nici nu l-am văzut pe ăsta de la 4, poate-o fi vreun alt joseph, bietosu\' de el, trist și suferind, mai ales după intervenția dentară. În orice caz, e de apreciat dorința de autodepășire.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus