Joi,
13.06.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Proiectul "Obiect si poveste. Teatru de umbre la Muzeul ASTRA" la final

În 1 noiembrie, de la ora 13:00, în sala de expoziţii a Casei Artelor, , se va desfăşura etapa finală a proiectului educaţional „Obiect şi poveste. Teatru de umbre la Muzeul ASTRA”, inclus în Agenda Culturală 2013, Sibiu SMART.

În cadrul proiectului, în cursul anului 2013, sub îndrumarea reprezentanţilor Muzeului ASTRA şi ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul ULB Sibiu, două grupe de elevi ai liceului Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” şi ai Şcolii Gimnaziale Cristian, coordonaţi de profesorii lor, au creat două spectacole de teatru de umbre: „Povestea morii” şi „Greucenu”.

Cele două reprezentaţii s-au desfăşurat pe 18 mai 2013, în cadrul Nopţii Europene a Muzeelor şi pe 14 iunie în cadrul expoziţiei „A ctitori A zidi...A deveni”.

Lansarea publicaţiei şi a DVD-ului ce poartă titlul proiectului, reprezintă etapa finală a unui demers ce a avut drept scop valorificarea patrimoniului material şi imaterial al Muzeului ASTRA, printr-un program de educaţie muzeală menit să dezvăluie tinerei generaţii tezaurul civilizaţiei şi spiritualităţii tradiţionale.

„Muzeul ASTRA dezvoltă de mai mulţi ani, un program activ şi variat de pedagogie muzeală. Prin intermediul acestui program, muzeul valorifică şi promovează în rândul tinerilor de toate vârstele cultura tradiţională românească. La baza programului se află patrimoniul material şi imaterial al muzeului compus din peste 400 de construcţii autentice transferate şi reconstruite în expoziţia în aer liber din Dumbrava Sibiului, zeci de mii de obiecte etnografice conservate în colecţii şi un program naţional de conservare şi promovare a tradiţiilor populare moştenite din generaţie în generaţie” a declarat Valeriu Olaru, directorul general al C.N.M. ASTRA.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus