Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

"Esentele realitatii" se verniseaza la Muzeul Brukenthal

Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal va vernisa vineri, 8 noiembrie, expoziţia „Esenţele realităţii”, care face parte din proiectul „Interpretarea realităţii în arta contemporană din Europa Centrală şi de Est (Ungaria, România, Polonia, Cehia)”.

„Esenţele realităţii / The Essences of Reality” este un proiect expoziţional iniţiat în 2012 de galeriile private “Várfok Galleria” (Budapesta, Ungaria) şi “Nasui Collection & Gallery” (Bucureşti, România) având ca scop prezentarea a varii abordări artistice contemporane pe scenele actuale din Europa Centrală şi de Est.

Proiectul a pornit de la prezentarea a patru artişti români şi trei unguri, prezenţe care au reflectat tendinţa artistică specifică din regiune, atât din punct de vedere tradiţional, cât şi contemporan.

„Structura expoziţiei oferă oportunitatea mai multor interpretări ale realităţii, folosind diverse materii şi medii, fiecare abordare devenind o formulare vizuală a unor problematici esenţiale, a unor atitudini despre trecut şi identitate. Esenţă, esenţial, substanţial: cum poate cineva simţi realitatea? Dintre numeroasele segmente de realitate, câte şi cum poate cineva să le interpreteze? Sau poate vorbim de un singur tip de realitate?”, spun organizatorii.

Vor expune artiştii Radu Belcin (1978, Braşov / RO), Francisc Chiuariu (1966, Sibiu / RO), László Győrffy (1976, Budapesta / HU), Levente Herman (1976, Târgu Mureş / RO), Mátyás Misetics (1982, Budapest / HU), Flavia Pitiş (1978, Făgăraş / RO) şi Bogdan Raţa (1984, Baia Mare / RO).

Nasui colectie & galerie este un operator cultural care promovează cultural şi investiţional artişti care lucrează în artele vizuale contemporane: pictură, sculptură, fotografie, performance.

Varfok Galeria este cea mai veche galerie privată de artă contemporană din Ungaria. Reprezentând un set internaţional de linii directoare pentru galerii şi prin medierea cu lucrări de artă de înaltă calitate, galeria funcţioneazaă ca un program-galerie.

Expoziţia iniţiată la Budapesta, prezentă acum la Muzeul Brukenthal din Sibiu, va continua în Europa Centrală şi de Est în perioada 2014-2015, cu includerea şi a unor artişti polonezi şi cehi.

Vernisajul va avea loc vineri, 8 noiembrie, de la ora 15:00, la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus