Duminică,
05.12.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Expozitie dedicata cojocului din zona Sibiului, la Muzeul Astra

La sfârşitul acestei săptămâmi, la Muzeul Astra se vernisează o nouă expoziţie - „Cojocul din zona Sibiului. Măiestrie Stil Nobleţe”.

Expoziția, care va putea fi vizitată în perioada 15 noiembrie 2013 – 2 februarie 2014, deschide ciclul manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă la Muzeul ASTRA, recreând atmosfera satului de odinioară, prin fotografiile de familie, prin reconstituirea unui atelier de cojocărie și prin prezentarea hainelor de paradă specifice ţăranului român - cojoacele cu mâneci şi fără mâneci.

„Vor putea fi admirate piese inedite, de o mare valoare artistică, de un rafinament şi o eleganţă deosebite, din colecţiile Muzeului Civilizaţiei Transilvane ASTRA, din a doua jumătate a secolului al XIX–lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea, precum şi fotografii din cadrul arhivei documentare a C.N.M. ASTRA. Componente ale portului de sărbătoare, cojoacele sibiene reţin atenţia prin măiestria şi stilul de realizare a structurii ornamentale - împletitură cu fâşii subţiri de piele, broderie cu arnici şi cu fir, aplicare şi imprimare sau mai recent, perforare şi vopsire şi a celei cromatice - nuanţe de negru, vişiniu, verde, roşu, galben, auriu, alternante într-un real joc de umbre şi lumini”, spun reprezentanţii muzeului.

Vernisajul va avea loc vineri, 15 noiembrie, de la ora 13:00, la Casa Artelor, din Piața Mică, nr.21.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus