Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Renunta la o punga de faina sau o sticla de ulei si doneaza-le "Bancii de alimente"

În 30 noiembrie, Crucea Roşie Română organizează campania de strângere de alimente, în parteneriat cu reţeaua de hypermarketuri Carrefour.

Evenimentul „Banca de Alimente” organizat de Crucea Roşie va avea loc la nivel naţional, în toate cele 16 oraşe în care sunt prezente hypermarketurile Carrefour: Sibiu Bucureşti, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Drobeta, Focşani, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti şi Suceava.

În fiecare dintre aceste oraşe, ziua de 30 noiembrie va fi dedicată colectării de alimente greu perisabile destinate persoanelor defavorizate. Proiectul „Banca de Alimente” îşi propune să aducă o bucurie copiilor nevoiaşi cu ocazia sărbătorilor de iarnă, oferindu-le cadourile de care aceştia au mare nevoie: alimente de bază greu perisabile din care vor putea fi preparate mai multe mese.

Campania strângerii de alimente va fi semnalizată la intrarea în fiecare hypermarket Carrefour din ţară, la rafturile de alimente, iar voluntarii Crucii Roşii, în calitate de ajutoare ale lui Moş Crăciun, vor îndemna clienţii magazinelor să doneze alimente greu perisabile în containerele de alimente special amenajate după casele de marcat.

„Banca de alimente a Crucii Roşii reprezintă, de când a fost inaugurată - în urmă cu 4 ani, un ajutor real şi constant pe care îl acordăm persoanelor aflate în imposibilitatea de a-şi procura singure hrana. Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, în pragul sărbătorilor de iarnă, să sprijinim cât mai mulţi oameni nevoiaşi şi să aducem bucurie copiilor pentru care o masă caldă valorează mai mult decât o jucărie. De aceea, lansăm invitaţia tuturor clienţilor Carrefour de a se alătura campaniei noastre şi de a deveni Moş Crăciun pentru copiii care suferă de foame, printr-o donaţie de alimente greu perisabile”, a declarat Mihaela Geoană, Preşedintele Crucii Roşii Române.

La iniţiativa Fundaţiei Carrefour şi Carrefour România, programul naţional al Crucii Roşii Române s-a alăturat campaniei europene de colectare de alimente care se desfăşoară simultan în opt ţări: Argentina, Belgia, Brazilia, Franţa, Italia, Polonia, România şi Spania, în data de 30 noiembrie. Aproape 3.000 de magazine Carrefour din lume: 1.100 de magazine în Franţa, 700 în Italia, 200 în Polonia s-au alăturat campaniei. În România, Carrefour este susţinătorul programului Banca de Alimente al Crucii Roşii încă din anul 2009, când proiectul a luat naştere şi a fost implementat în hypermarketurile Carrefour din întreaga ţară.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

joseph

Acum 10 ani

am vrut sa donez dar vad ca mi-a sters un bou postarea in care anuntam donatia
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus