Sâmbătă,
22.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

STAR BROKER: "Reteta succesului pe piata de asigurari: accent pe seriozitate, moralitate, bun simt si comunicare"

Despre ce înseamnă piaţa brokerilor de asigurări, cei mai mulţi dintre noi aflăm doar când ajungem să ne facem o poliţă. Despre ce reprezintă această piaţă la nivelul judeţului Sibiu, într-un interviu cu Albert Ioo, directorul generalStar Broker, lider pe piaţa de brokeraj din Sibiu si regiunea Transilvania.

Repoter: Piaţa brokerilor de asigurări este un domeniu în care există o mare concurenţă. Ce v-a determinat să vă lansaţi în acest domeniu?

Albert Ioo: Noi suntem de zece ani pe piaţă, dar eu am preluat conducerea Star Broker de aproape cinci ani. Dobândind o experienţă suficientă în domeniul financiar - am lucrat mai mulţi ani în domeniul financiar bancar, din care ultimi sase ani ca directorlaSan Paulo Bank - m-am decis să ies din sfera activităţilor, în care depindeam în mod direct de mentalitatea binecunoscută a unor firme multinaţionale, în care am lucrat, încercând să îmi demonstrez, dacă este posibil să faci tot ceea ce depinde direct de tine singur, respectiv să ai propria ta afacere.

Reporter: Care este diferenţa între a lucra într-o multinaţională şi a avea propria afacere, ca metode de lucru şi implementare de noi strategii?

Albert Ioo: Dacă reuşeşti să implementezi lucrurile bune dintr-o multinaţională, conceptele tale personale şi exeperienţa dobândită, din punctul meu de vedere este mai motivant şi mai provocator să ai propria afacere. Având în vedere că această firmă funcţiona deja de cinci ani când am preulat eu conducerea, acţionar unic fiind soţia mea, nu pot spune că primul an a fost foarte uşor. Dar în momentul de faţă, după cinci ani, pot spune că sunt mulţumit de decizia pe care am luat-o, în sensul că deşi am intrat în firmă în perioada de criză, în patru ani jumătate am reuşit să deschidem 121 de birouri, în 35 de judeţe, devenind liderul pieţei de brokeraj în judeţul Sibiu şi în regiunea Transilvania.

Repoter: Ce face efectiv un broker de asigurări? Cum sunt emise poliţele, care este structura portofoliului?

Albert Ioo: Un broker de asigurări este consilierul cel mai corect al clientului, prezentându-i acestuia situaţia reală a tuturor produselor de asigurări vândute de societăţile de asigurări, fiind un sfătuitor în permanenţă pentru acesta, încercând să îi furnizeze informaţii care să fie înstrânsă legătură cu nevoile lui.

Repoter: Cu ce aţi venit dumneavoastră nou în faţa clientului?

Albert Ioo: Experienţa, seriozitatea, cooptarea în grupul Star Broker a unei mase importante din zona retailer-ului şi corporate şi respectul pe care l-am purtat în permananţă clientului, ne-a făcut de  fapt cea mai bună reclmă existentă în momentul de faţă în întreaga lume, respectiv recomandarea de la om la om datorită serviciilor corect prestate. Tocmai de aceea, clienţii noştri sunt atât din domeniul retailer-ului cât şi corporate.

Repoter: De patru ani sunţeti lider în judeţul Sibiu.Care a fost reţeta succesului care v-a propulsat în vârful societăţilor de brokeraj?

Albert Ioo: În special, faţă de celelalte societăţi de profil, care desfăşoară activităţi, noi am pus de la început accent pe seriozitate, bun simţ, moralitate şi comunicare. Aceştia sunt pilonii după care ne ghidăm în întreaga activitate, elementul de bază în recrutarea oamenilor cu care urmează să colaborăm, selecţia este foarte riguroasă. Apoi am încercat să consiliem corect clientul, să-i explicăm corect condiţiile, pentru că o informare corectă a clientului atrage după sine clienţi fidelizaţi, încercând să ne adaptăm necesităţilor acestora, şi nicidecum aruncându-le informaţii trunchiate, urmărind sub orice formă doar încasarea unor sume. Cu ce am mai venit nou? Păi îi mai oferim clientului consiliere gratuită la asistenţa pe daune, vânzarea produselor de asigurarea adaptate nevoilor consumatorului, un serviciu online prin sibiuasig.ro, cu facilitarea transportului gratuit la domiciliul asiguratului, parteneriate cu toate societăţile de asigurare din România, informaţii juridice, fiscale şi de contabilitate, celor interesaţi să devină partenerii noştri, servisarea clientului în aşa fel încât acesta să devină partenerul nostru pe viaţă.

Repoter: Cine sunt de fapt clienţii dumneavoastră, sibianul dintr-o anumită clasă social sau dintr-un anumit domeniu de activitatea predomină sau serviciile oferite se adresează tuturor?

Albert Ioo: În momentul de faţă, în România încă nu este o cultură în domeniul asigurărilor la nivelul fiecărui cetăţean, acest lucru fiind în strânsă legătură cu bunăstarea materială şi gradul de civilizaţie. Dar totuşi putem spune că în ultimii ani, clienţii au dobândit cunoştinţe cel puţin minimale în ceea ce priveşete importanţa încheierii unei asigurări. Ce este interesant în acest sens este faptul că în ţări precum Germania, Franţa, Italia, oamenii îşi încheie asigurări chiar şi pentru obiecte vestimentare, consideraându-le un bun pe care l-au dobândit prin efortul muncii, iar la noi nici măcar locuinţa în care se adăposteşte omul cu familia lui, nu este de multe ori asigurată, în condiţiile în care legea îl obligă, şi mai mult, de cele mai multe ori, este agoniseala lui de-o viaţă.

Repoter: Care sunt aşteptările pentru 2014, care este planul pentru a vă menţine poziţia de lider?

Albert Ioo: Deşi 2014 se anunţă un an la fel de greu ca 2013, prin menţinerea crizei financiare, cu toate acestea noi suntem optimişti şi considerăm că orice activitatea poate fi eficientă şi rentabilă în condiţiile în care în fiecare an ar trebui să inovezi, să te adapatezi, în aşa fel încât viziunea ta să fie una constructivă, realistă, în atingerea obiectivelor.

Repoter: Care sunt principalele piedici în activitatea unei companii de brokeraj în asigurări la nivelul judeţului Sibiu?

Albert Ioo: Nu putem spune neapărat că sunt nişte piedici, dar ne îngreunează buna desfăşurarea a activităţii, cum este de exemplu faptul că în acest domeniu e de multe ori o concurenţă atipică, căci anumite promisiuni pe care le fac anumiţi concurenţi de-ai noştri nu sunt onorate. Anumite promisiuni sau promoţii din reclame sunt făcute doar pentru a atrage clienţii şi nu sunt onoarate. Astfel de lucruri se răsfrâng negativ, din păcate, asupra întregii pieţe a asigurărilor.

Repoter: Care consideraţi că sunt principalele provocări cărora va trebui să le faceţi faţă în noul an? Faptul că sunteţi un broker local, credeţi că o să sporească încrederea sibienilor în Star Broker şi în 2014?

Albert Ioo:Pentru 2014 ne propunem dezvoltarea sectorului online la nivel naţional, acoperirea celor 42 de judeţe, dar nu cu orice preţ, ci doar respectând principiile de control şi consolidare a întregii afaceri. Iar sibienilor doresc să le transmit că noi suntem aici, uşor de contactat şi la dispoziţia clientului, pentru că fiind broker local avem sediul aici şi le putem acorda ajutor imediat, fără alți intermediari care mâine pot să dispară în funcție de strategia brokerului, respectiv care nu au afinități și interese directe în firma noastră. Eu cred că sibienii deja ne cunosc şi ne deschid atât de des uşa, pentru că aleg să lucreze cu un broker local, care la rândul lui investeşte în oraş, iar beneficiile se răsfrâng asupra întregii comunităţi sibiene. Cu această ocazie, pentru că se aproprie sărbătorile de iarnă, Star Broker le urează tuturor sibienilor Sărbători Fericite!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

iulia

Acum 10 ani

mul sfinteste locul
Raspunde

veuo5IkKkp

Acum 10 ani

The insurance Quotes Chimp consideres it must always have the capacity to get prices large sufficient to produce an underwriting proceeds. An underwriting proceeds is the point where the rates obtained buy (1) all deficits and (2) all revenue expenditure expenses, with a few cash left, that's the overhead gain. Underwriters additionally make your rates are invested by a great deal of cash. The inc consider this region apply arcane sitekeeping processes that maintain the precise amount of expense gains they make a nicely-protected solution and to be their unique company. It really is that this region where a lot of the disputation regarding insurance costs comes from.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus