Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
14°C

Proiectul "Obiect si poveste. Teatru de umbre la Muzeul ASTRA" - cel mai bun proiect pentru tineret al anului 2013

Proiectul Obiect şi poveste. Teatru de umbre la Muzeul ASTRA, a câştigat la Gala Tineretului Sibian, premiul pentru Cel mai bun proiect de/pentru tineret al anului 2013, fiind apreciat pentru „calitatea valorificării patrimoniului şi pentru imaginaţia folosită în metodele de educaţie nonformală”.

Evenimentul, desfăşurat vineri, 13 decembrie 2013, la Teatrul Pentru Copii şi Tineret Gong, a fost organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu.

„Proiectul Muzeului ASTRA a fost ales dintr-un număr de 17 proiecte nominalizate la această secţiune, proiecte depuse de asociaţii, instituţii sibiene, ONG-uri şi alte structuri care au valorificat potenţialul artistic , intelectual şi sportiv al tinerilor”, spun reprezentanţii Muzeului Astra.

Proiectul s-a desfăşurat pe mai multe etape. Pe parcursul anului 2013, sub îndrumarea reprezentanţilor Muzeului ASTRA şi ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul ULB Sibiu, elevii liceului Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” şi ai Şcolii Gimnaziale Cristian, coordonaţi de profesorii lor, Laura Pitariu şi Ion Chiş, au creat două spectacole de teatru de umbre. Pe 18 mai 2013, în cadrul Nopţii Europene a Muzeelor, aceştia au prezentat Greuceanu, primul dintre cele două spectacole, iar pe 14 iunie, în expoziţia „A ctitori A zidi...A deveni”, de la Casa Artelor, publicul a putut viziona atât Greuceanu, cât şi Povestea Morii.

Proiectul s-a finalizat cu lansarea publicaţiei şi a DVD-ului Obiect şi poveste. Teatru de umbre la Muzeul ASTRA în 1 noiembrie 2013.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus