Vineri,
07.10.2022
Ceata
Acum
3°C

Cel mai vechi democrat nu pleaca. Nan: raman in PDL

Mișcarea Populară a reușit să producă mici cutremure în organizațiile locale ale PDL după plecarea fostului ministru Elena Udrea. La Sibiu nu s-a simțit însă nimic. Senatorul Ion Ariton, fost coleg cu Udrea în cabinetul Boc a declarat deja că nu demisionează din cadrul PDL. Cel mai vechi democrat din județ, fostul președinte al PD Sibiu, Nicolae Nan susține și el același lucru. ”Eu nu plec nicăieri, nu am unde să plec. Rămân în PDL chiar dacă nu mă mai implic în treburile politice”, a declarant Nicolae Nan.
Singurii democrat-liberali care au plecat la Mișcarea Populară au fost câțiva tineri de la organizația de tineret. Printre ei și noul președinte al organizației locale a Mișcării Populare, Iosif Viorel Mila. La 24 de ani, Mila consideră noul partid ca fiind o ”nouă șansă și pentru dreapta din România”. 
Președintele PDL Sibiu, Raluca Turcan, nu se așteaptă la alte plecări din cadrul organizației. Nu o poate ierta însă pe fosta sa colegă, Elena Udrea, pentru comentariile pe care le-a făcut înainte și după plecarea din PDL. ”Tot ceea ce ne mai lipseşte este ca Elena Udrea să împartă certificate de puritate ideologică. Unde s-a mai auzit ca o persoană să decidă cine este şi cine nu este de dreapta, cine este pro sau anti Traian Băsescu, cine face şi cine nu face opoziţie?”, a declarat Turcan la sfârșitul săptămânii, în cadrul unei conferințe de presă.
Turcan i-a reproșat Elenei Udrea că a declarat că PDL nu face opoziție și că s-a poziționat împotriva președintelui Traian Băsescu. ”PDL este cel care a blocat Codul Penal, codul infractorilor USL, prin voturi în Parlament, iar doamna Elena Udrea nu a fost acolo. Aşadar, consider mincinos, nedemocratic şi distructiv un discurs precum cel pe care l-a avut Elena Udrea şi cum este discursul cu care vrea să îşi înceapă cariera politică în forţă într-o nouă formaţiune politică (...) Consider revoltătoare teoria cum că PDL ar fi anti Traian Băsescu. În momentele cheie pentru democraţia românească, pentru reformele necesare României, PDL a fost partener constant al preşedintelui Traian Băsescu”, a declarat Turcan. 
Elena Udrea a anunțat săptămâna trecută demisia din PDL și înscrierea ei în Partidul Mișcarea Populară. A declarant că este foarte posibil să mai fie plecări din PDL înainte de şedinţa BPN al PDL de sâmbătă. "Ştiu că sunt parlamentari, colegi de partid, oameni care ca şi mine cred că trebuie să ne luptăm cu guvernarea USL, că trebuie să continuăm proiectele pentru România începute împreună cu Traian Băsescu şi care probabil vor alege ca şi mine să vină în Mişcarea Populară", a spus Elena Udrea, citată de Mediafax. Totuși mulți parlamentari din lista prezentată de presa central ca fiind ca și plecați din PDL nu au făcut nicio mișcare în acest sens. Printre ei, senatorul sibian Ion Ariton.
Se așteaptă însă un posibil ”val doi”, care ar urma să-I cuprindă pe alți membrii ai cabinetului condus de Emil Boc. 
 
 
 
Lista parlamentarilor care ar urma să plece din PDL în Mișcarea Populară, apărută în presa centrală:
 
1. Elena UDREA
2.Theodor PALEOLOGU
3. Ion ARITON
4.Florin POPESCU
5. Florin SECARA
6.Camelia BOGDANECI
7.Florin GHEORGHE
8.Andrei VOLOSEVICI
9. Dragos GUNIA
10.Daniel GEANTA
11.Ciprian ROGOJAN
12.Marius ISAILA
13.Petru MOVILA
14. Adrian GURZAU
15 Romeo RADULESCU

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

pdl

Acum 8 ani

paguba in ciuperci ,plecati ca nu va simte nimeni lipsa ,ori cu voi ori fara voi tot acolo ajungeam ,apucativa de munca serioasa ca de gargaristi ca voi este plina tara ,voi toti care ati condus tara 25 de ani bagati in tarcuri si paziti s-a nu depasiti perimetru ,numai asa se poate schimba ceva in tara asta bogata dar foarte trista
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus