Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Cine, Sibiu?

Reprezentarea la nivel central a intereselor Sibiului este destul de slabă în comparație cu restul județelor din regiunea Centru. La această situație se adaugă și slaba prezență a parlamentarilor de Sibiu în pozițiile de conducere ale Parlamentului.   
Regiunea Centru are acum la București doi miniștri, nouă secretari de comisii parlamentare, cinci vicepreședinți de comisii și trei președinți. Județul Sibiu aduce însă un aport sărac la această zestre a Regiunii: parlamentarii de Sibiu ocupă în acest mandat doar  două posturi de secretar de comisie, unul la Senat și altul la Camera Deputaților. Mult mai bine decât Sibiul stă județul Mureș, unde din cei opt deputați există un președinte de comisie, doi vicepreședinți și un secretar, iar la Senat mai există un vicepreședinte de comisie parlamentară. Mai bine decât sibienii stau și parlamentarii de Harghita, cu amendamentul că în acest județ nu există decât șapte parlamentari în total. Și aici există câte un secretar de comisie, unul la Camera Deputaților și altul la Senat, însă deputatul Mircea Dușa de la PSD este și membru al guvernului. Și parlamenatrii din județul Covasna, unul din cele mai mici din țară, ocupă poziții mai importante decât sibienii. Aici sunt un președinte de comisie parlamentară, un vicepreședinte și un secretar.
Brașovul, cel mai mare județ din regiune are 17 parlamentari, care ocupă relativ puține funcții în legislativ: doi secretari de comisie la Camera Deputaților și un președinte de comisie la Senat. Totuși, parlamentarul brașovean Constantin Niță face parte din Guvernul Ponta, el fiind ministru delegat pentru Energie. În total, în Regiunea Centru sunt șapte secretari de comisii parlamentare la Camera Deputaților, trei vicepreședinți de comisii, doi vicepreședinți, iar la Senat sunt un președinte, doi vicepreședinți și doi secretari.
La nivelul reprezentării în cadrul partidelor politice, Sibiul se poate lăuda cu un post de prim-vicepreședinte, în cazul liberalului Klaus Johannis și cu o poziție de vicepreședinte – Raluca Turcan, PDL. În rest, nicio funcție importantă la nivel central.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

nelu

Acum 10 ani

ba si rezultatele se vad ,sibiul are cei mai slabi parlamentari ,de acea am ajuns s-a aiba pretenti s-a na conduca toate comunele din juru judetului ,alba ,iasov si mures ,astia in campanie se bat cu caramida in piept ce tari vor fi daca ii votam si dupa ce se vad cu saci in caruta uita de ce au ajuns acolo ,noroc cu ,johannis ca mai ridica stacheta restu niste obedienti fara personalitate ,nu au nici un cuvint de spus
Raspunde

@1

Acum 10 ani

Nelu,Nelu,tot nu vrei să te -apuci de carte?Cam cât îi v-a lua tovarășului joseph să-ți dea meditații la română,măcar două săptămâni?În rest tu ești patriot nevoie-mare,îl aperi pe bossul tău klaus-giratoriu de toate relele,detractorii și dușmanii,mai grav e faptul că tot pupincurismul tău jalnic și grețos e în zadar,nimeni nu te bagă în seamă,bașca mai și râd cu lacrimi toți de tine,asta e ,bagă-i mare cu odele tale cretine,abia mai râdem,ar fi păcat să se piardă în eter un păcălici ca tine.
Raspunde

@2

Acum 10 ani

Are rost sa comenteze cineva de falsa ta reprezentatie plina de intelect? Sa o lasam asa mai bine. Si degeaba tot comentati de Johannis, fara el am fi avut un oras condus de mafie si de toate scursurile. Johannis e ca un Boc pentru Cluj, cu altii (Cindrea) am fi fost ca pe vremea lui Funar cat a condus Clujul. Deci ia mai lasati-o moale daca habar n-aveti despre ce vorbiti.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 10 ani

@: fara el ar fi fost cum spui tu, iar cu el e si mai tare...
Raspunde

bum bum

Acum 10 ani

Sibiul cu reprezentati ei minus vitica raluca sant la loc de cinste la nivelul tari,putini si buni ,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus