Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Pizzeria Vicini. De departe cea mai inedita pizzerie

Dacă spui Pizzeria Vicini, spui Bogdan Roman, sibianul care a participat la penultima ediție a emisiunii MasterChef. L-am găsit pe Facebook și dacă vreți să încercați produsele pe care le prepară, nu o puteți face decât apelându-l telefonic. Pizzeria Vicini face doar livrări la domiciliu. Pizzele preparate de Bogdan sunt niște ciudățenii, rețetele pe care singur le-a descoperit, le puteți vedea descrise în zeci de fotografi pe Facebook. Căutați Vicini.
Ne-am comportat ca orice client și vineri după-amiază am dat un telefon. Am cerut trei pizza: una de groază, o pizza fotomodel și pizza găinarului. Faine nume, nu? Fiecare are sensul lui și merită să-l descoperiți. Au ajuns într-o oră și oamenii prezenți la ora respective în redacție au gustat din cele trei preparate iar reacțiile lor le găsiți mai jos:
 
Opinia 1
”Bă ce pizza am mâncat eu. Dacă nu știam că e comandată la un local proaspăt deschis și cu patron semi-celebru aș fi zis că e luată de la Delis, de lângă redacție. Am apreciat blatul care chiar a fost pufos și bun, fără să fie ars pe margini sau uscat, însă toppingul a fost exact ca la orice altă pizza mâncată vreodată”.
 
Opinia 2
”Nu știu dacă nu mă împac eu bine cu varza, dar combinația nu dă bine și pace. Ciupercile trebuie să le cauți cu lupa, iar restul de legume, porumbul, roșiile și ardeiul, chiar nu reușesc să compenseze gustul”.
 
Opinia 3
”Prima felie aleasă nu era şi mai estetică. Un gust acceptabil. Adică nimic care să te îndemne să cercetezi cum se numeşte, ce ingrediente şi aşa mai departe. Cea de-a doua felie am ales-o pe criterii estetice, era un curcubeu al ingredientelor. Din păcate, curcubeul s-a dus naibii când am început să mestec prima îmbucătură. Aşa am aflat că era pizza vegetariană. Nu am stat să mai analizez ce nu e în regulă. Pur şi simplu nu era ce mă așteptam să fie.
O experiență care demonstrează că niciodată nu-i bine să ai așteptări prea mari. Adică pozele de pe Facebook arătau o pizza dumnezeiască, iar Bogdan Roman e un masterchef. Pizza a fost relativ fadă, nici prea-prea, nici foarte foarte. Dintre cele trei sortimente, una a fost prea iute, alta prea tocănițoasă, iar a treia, un fel de lipie încălzită, cu salată de varză și o părere de mozarella”.
 
Opinia 4
”Având în vedere că sortimentele de pizza sunt încă în faza de "trial", iar în Bogdan avem înceredere, pentru că am gustat și mult mai bun, din mâna lui, să zicem că nu-i totul pierdut. Și măcar nu are acelaşi meniu sforăitor cu "Diavolo", "Quatro Stagioni" şi "Quatro fromagi". Deşi, pe o pizza, niciodată nu-i prea multă brânză”.
 
Opinia 5
Pizza de Groază a fost după mine cea mai bună, pentru că îmi place pizza mai picantă. Pizza Fotomodelului parcă are prea multă varză și la un moment dat nu știi dacă-i varză, ceapă sau te miri ce zarzavat.  Pizza Găinarului e foarte hrănitoare și simți carnea de pui din primele îmbucături. Oricum, nici una nu seamănă cu nimic din ce ai mai mâncat înainte.
 
Ingrediente:
Pizza de Groază: sos iute, mozzarella, Oregon, ciuperci, salam, fulgi de chilli, sos de chilli, 
Pizza Fotomodelului: sos dulce, mozzarella/tofu, oregano, ciuperci, ardei gras, măsline, varză, porumb
Pizza Găinarului: sos dulce, mozzarella, oregano, usturoi, sos chilli, pulpe pui

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Ion

Acum 10 ani

Sunt un fan al acestei rubrici, dar deja de 3 saptamani tot in pizza o scaldati, alo!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus