Declarații cu aspect ”competițional” între primarii care au participat la decernarea premiilor din cadrul concursului dedicat ”Celor mai bine gospodărite localități din județ”. Competiția a fost organizată de Consiliul Județean și deschisă oricărei administrații locale din județ. S-au înscris 39 de localități (orașe și comune), iar o comisie a CJ a stabilit localitățile câștigătoare pe baza unor chestionare în care au fost notate realizările din nouă domenii: de la protecția mediului, până la cultură sau urbanism.
Decernarea simbolică a premiilor a avut loc în prima zi a săptămânii, la sediul Consiliului Județean. ”Acest concurs s-a vrut o emulație pentru a duce la înfrumusețarea localităților. Acesta este scopul. Iar această competiție a creat și resurse financiare”, a declarat președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea. Premiile oferite localităților desemnate câștigătoare sunt în bani: între 30.000 și 150.000 de lei este valoarea premiilor, a căror sumă totală este de 460.000 de lei. Banii provin din bugetul CJ Sibiu și vor fi virați în bugetele localităților câștigătoare, urmând a fi destinați investițiilor. ”Am o rugăminte. De banii aceștia nu puneți numai flori. Faceți lucruri interesante pentru ei”, a mai spus Cindrea.
”Laslea se vede și din Anglia”
Primarii sau reprezentanții acestora au venit, pe rând, pentru a-și lua diplomele de la conducerea Consiliului Județean. După strângeri de mână și fotografii, primul care a deschis discuțiile a fost primarul comunei Laslea, Ioan Onea. ”Laslea se vede și din Anglia”, a ținut să spună primarul, cu aluzie la interesele familiei regale britanice în zonă.
A continuat primarul orașului Agnita, Ioan Dragoman, oraș declarat ”cel mai bine gospodărit” din județ. ”Felicit comisia. Care a fost obiectivă. Normal să spun așa, din moment ce am luat acest loc”.
În fine, primarul comunei Șelimbăr – declarată ”cea mai bine gospodărită comună” – a spus și el câteva cuvinte. ”Sunt foarte impresionat și mândru pentru comuna Șelimbăr și locuitorii ei. Mulțumesc colegilor pentru munca depusă și tuturor instituțiilor care m-au ajutat să ducem comuna acolo unde îi este locul. Pentru Șelimbăr nu există locul doi”, a declarat Ioan Maricuța.
Lista câștigătorilor
În bugetul Agnitei vor fi virați 150.000 de lei, pentru locul I ocupat în acest concurs. Premiul pentru locul II (câte 100.000 de lei) va fi acordat orașelor Dumbrăveni și Agnita, iar câte 50.000 de lei merg către Tălmaciu, Copșa Mică și Săliște, care ocupă locul III la această categorie.
Pentru marile comune din județ, premiul I a fost stabilit la 100.000 de lei și va merge către bugetul Șelimbărului. Pe locul II se situează trei comune – Loamneș, Moșna și Laslea – care vor primi câte 75.000 de lei, iar 45.000 de lei vor merge către bugetele comunelor Șura Mare, Gura Râului, Axente Sever și Târnava.
Între comunele de categorie B (între 1.500 și 2.500 de locuitori), cea mai bine gospodărită a fost considerată Sadu și va primi 90.000 de lei. Pe locul II sunt trei comune (Păuca, Șeica Mică și Alma) premiul fiind de câte 65.000 de lei, iar pentru locul III premiile de câte 35.000 de lei merg către bugetele comunelor Micăsasa, Tilișca, Turnu Roșu și Boița.
Comuna Cârța a fost declarată cea mai bine gospodărită între cele cu sub 1.500 de locuitori. Pe locul II (55.000 de lei) s-a clasat Cârțișoara, ier pe trei (30.000 de lei) Apoldu de Jos și Merghindeal.
Cine n-a luat premiu?
La concurs s-au înscris 39 de orașe și comune (dintr-un total de 64). Din cele 39 de localități înscrise au fost premiate 26. Cele ”nepremiate” sunt Avrig, Cisnădie, Miercurea Sibiului, Șura Mică, Biertan, Râul Sadului, Chirpăr, Porumbacu de Jos, Brădeni, Nocrich, Orlat, Marpod și Slimnic.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Râul Sadului , Șura Mare , Turnu Roșu , Ioan Cindrea , Ioan Dragoman , Consiliului Județean , Miercurea Sibiului , Copșa Mică , Şeica Mică , Gura Râului , sura mica , Axente Sever , Consiliul Județean , Ioan Maricuța , Ioan Onea , Pentru Șelimbăr
Vizualizari: 720
Ultimele comentarii
Acum 13 minute
Forest Gump
Acum 1 oră
Kukuruku
Acum 1 oră
Alzara 1918
Acum 1 oră
Inimaginabil și totuși creativ
Acum 1 oră
Pol-Pot