Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

1937 - Introducerea gazului metan intampina rezistenta

3 martie
 
1937 - A avut loc în sala mare a Prefecturii şedinţa anuală ordinară a Consiliului Judeţean. A prezidat domnul preşedinte dr. Eugen Piso, asistat de domnul prefect dr. Nicolae Regman.
1937 - Vânzarea lemnelor de foc se micşorează după introducerea gazului metan. Introducerea gazului metan întâmpină rezistenţă din partea unor economişti sibieni pe motivul că “se creează greutăţi de ordin financiar şi edilitar pentru oraş”. Au loc vii dezbateri în presă. Primăria Municipiului Sibiu încheie o convenţie cu Societatea Naţională de Gaz Metan cu dreptul exclusiv de a distribui şi valorifica gazul metan pe teritoriul municipiului şi de a instala în acest scop conductele necesare. Gazul va fi adus de la Copşa Mică până la intrarea în Municipiu în termen de 2 ani, urmând ca în fiecare an să se aşeze în oraş câte 500 m. liniari de conductă pe acele străzi în „care proprietarii de case vor garanta o consumaţie de minim 500m cubi de metru liniar de conductă în fiecare an, timp de 3 ani consecutiv”. Durata convenţiei este până la 1965.
1937 - S-a oprit exportul pieilor şi al fierului vechi.
1955 - S-a deschis pe str. 9 Mai un nou magazin special „Comerţ de întâmpinare”.
1962 - Comitetul Raional Sibiu al PMR raportează Comitetului regional Braşov al PMR încheierea colectivizării agriculturii în raionul Sibiu (47 gospodării colective cu 14.379 familii ţărăneşti deţin o suprafaţă de 52.601 ha teren).
1963 - Alegeri de deputaţi în sfaturile populare ale oraşelor raionale şi comunale.
1971 - A avut loc plenara Consiliului Judeţean al Sindicatelor. În dezbatere: calificarea prin şcolile profesionale
1972 - S-au desfăşurat lucrările plenarei C.J. al U.T.C. În dezbatere: activitatea sportivă de masă şi activitatea de apărare a patriei
1978 - Facultatea de Filologie îl omagiază pe scriitorul Bertolt Brecht (1898 – 1956), 80 de ani de la naştere. Invitaţi un grup de lectori din R. D. Germană
1978 - Formând „058” se poate afla ora exactă de la un robot instalat în cadrul centralei telefonice din municipiu
1987 - La Casa de Cultură a Sindicatelor s-au desfăşurat lucrările Plenarei comune a Comitetului judeţean de partid şi a Consiliului judeţean al oamenilor muncii. S-au prezentat rapoarte
1992 - Fundaţia „Swed-Rom-Aid” constituie un experiment social la Sibiu.
1999 - Profesor Zeno Popovici – chirurg, a fost invitat de Academia Naţională de Chirurgie din Franţa.
2000 - Noul prefect al Sibiului este Lucian Călin (P.N.Ţ.C.D.)
2000 - Scriitorului Joachim Wittstock i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Lucian Blaga”.
 
Sursa: ”O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt”, Ioan Mariș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus