Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Anul “Junii Sibiului" — 70 de ani incepe cu festivalul "Vara, Vara Primavara"

În fiecare an, la început de primăvară, Sibiul dă startul competiției muzicale pentru tinerii interpreți de muzică populară, în cadrul Festivalului — Concurs “Vară, Vară Primăvară”.

Ediția a XVIII-a a festivalului se va desfășura în perioada 14-16 martie, la Sibiu, și este primul eveniment de anvergură organizat în anul aniversar “Junii Sibiului” — 70 de ani. În 2014, “Junii Sibiului” sărbătoresc șapte decenii de existență, iar evenimentele organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Cindrelul-Junii” Sibiu vor marca aniversarea. În acest context, cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului “Vară, Vară, Primăvară” este dedicată memoriei lui Dumitru Giurcă, solist și director al ansamblului între anii 1991-1999.

Câteva zeci de tineri, din toate zonele etnofolclorice ale României, vor fi concurenți la “Vară, Vară Primăvară”, un festival ce își propune descoperirea și promovarea soliștilor vocali de muzică populară din întreaga țară. Preselecția concurenților va avea loc în data de 14 martie 2014, iar cei mai buni participanți vor trece în etapa următoare a competiției: Spectacolul-concurs, cu public, desfășurat în 15 martie, ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu. Evoluțiile tinerilor vor fi apreciate de juriul alcătuit din specialiști în domeniul culturii tradiționale și muzicii populare. Concursul va fi urmat de un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Folcloric Ceata Junilor și laureați ai edițiilor precedente ale festivalului, iar invitat special este Pr. Cristian Pomohaci.

Cei mai buni concurenți vor fi premiați în cadrul Galei Laureaților, programată în 16 martie, ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Gala laureaților va fi urmată de un spectacol extraordinar susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului și invitații lor, nume de prim rang ale muzicii populare românești: Constantin Enceanu, Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Teleagă, Gelu Voicu, Ionuț Fulea, Ilie Medrea, Liliana Laichici, Mariana Anghel, Mariana Ionescu Căpitănescu etc.

Spectatorii își pot procura biletele pentru cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului “Vară, Vară Primăvară”, de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, între orele 10-16. Prețul unui bilet este de 15 lei.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Florin Mihalache

Acum 8 ani

La multi ani ansamblului si felicitari Silviei Macrea pt tot ceea ce face! De abia astept sa ajung la festival!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus