Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-5°C

USD, la loc comanda. Cadoul lui Mihutescu n-are valoare

Biroul Electoral Central a respins luni protocolul de constituire a alianţei electorale Uniunea Social Democrată. Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, protocolul a fost respins pentru că aceeaşi denumire - USD - a fost folosită la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 1996. Decizia BEC poate fi atacată la ÎCCJ în termen de 24 de ore de la afişarea ei. Drepturile de folosire a mărcii Uniunii Social Democrate a fost concesionată gratuit PSD de către vicepreședintele PSD Sibiu, Ion Cioabă Mihuțescu, acesta înregistrând denumirea la OSIM în urmă cu câțiva ani. 
Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat luni că Uniunea Social Democrată (USD) va respecta decizia Biroului Electoral Central cu privire la înregistrarea acestei alianţe. ”O să schimbăm (numele USD - n.r.), dar din păcate nu participă USL în alegeri. Deci, USD e asemănător cu cine? USL nu participă la alegerile europarlamentare. O să studiem. Vom respecta decizia BEC şi până acum oamenii ştiu foarte bine care este lista noastră de candidaţi, care sunt simbolurile. Nu cred că acest lucru afectează într-un fel sau altul votul de pe 25 mai”, a spus Ponta, luni, citat de Agerpres.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus