Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
6°C

1992 - Ion Ratiu, in vizita la Sibiu

4 aprilie
 
1964 - Întreprinderea „Steaua Roşie”, Cooperativa „Timpuri Noi”, Fabrica „Dumbrava”, G.A.S. Sibiu raportează planul trimestrial îndeplinit.
1970 - Se extind liniile telefonice în cartierul Hipodrom. Se montează 400 de posturi telefonice
1970 - În cadrul „Lunii curăţeniei” au fost adunate gunoaiele din 463 de străzi, curăţate şanţurile pe Calea Dumbrăvii, amenajate zonele verzi din strada Gladiolelor, plantaţi arbori ornamentali pe str. Vulcan şi Eroii Muncii, plantaţi tei pe str. N. Bălcescu, ş.a.
1974 - În dezbaterea celei de-a XX-a sesiuni a Consiliului Popular al judeţului „Proiectul de hotărâre privind gospodărirea pajiştilor”
1978 - Se deschide expoziţia judeţeană „ECOMET ’78” în cadrul „Săptămânii ştiinţei şi tehnicii româneşti”
1979 - În cadrul concursului internaţional pentru tinerii cineaşti „A X-a muză de la Milano”, Marcel Weltmann a fost distins cu marele premiu „Pentru cel mai bun film de animaţie”, „Sângele unei vârste” şi cu Diploma de Onoare pentru filmul „Lacrimi pe rugină” realizate de Cineclubul „Cibinium”
1980 - Ansamblul artistic „Doina” al Armatei în turneu la Sibiu.
1980 - În sala studio a Casei de Cultură a sindicatelor a avut loc prima sesiune a Consiliului Popular al Municipiului Sibiu, în noua legislatură. Deputaţii au depus jurământul. Preşedinte a fost reales Nicolae Spătaru.
1981 - Se desfăşoară la Sibiu Colocviile de Critică „Transilvania”, ediţia a V-a.
1981 - O.J.T Sibiu organizează „ENSIB – Club”
1985 - Are loc Sesiunea de Constituire a Consiliului Popular Municipal. Preşedinte a fost ales Nicolae Spătar.
1992 - Domnul Ion Raţiu, în vizită la Sibiu.
1993 - Ministrul Federal pentru problemele mediului înconjurător din Germania, Klaus Töpfer, în vizită la Sibiu.
2000 - Consiliul Local a hotărât majorarea taxelor pentru locurile în piaţă (taxa pentru o masă de beton=3000 lei mp/zi).
2000 - Grupul de pompieri au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale într-o săptămână.
 
 
Sursa: ”O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt”, Ioan Mariș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus