Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
3°C

Bilantul ploilor din ultimele zile: Sapte gospodarii inundate in judetul Sibiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a anunțat astăzi, că din cauza ploilor căzute în ultimele zile, s-a intervenit pentru a preveni inundarea a șapte case, din trei localități sibiene.

Astfel, reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații Urgență Cisnădie au acționat ieri pentru scoaterea apei din trei gospodării inundate în urma precipitațiilor căzute. În plus, reprezentanții SVSU Sadu au intervenit la tot la trei gospodării inundate din cauza precipitațiilor, iar în orașul Agnita, pe strada Avram Iancu, a fost inundată o gospodărie, înălțimea stratului de apă fiind de aproximativ 10 cm, situația fiind remediată de către proprietar.

Nu în ultimul rând, SVSU Roșia a acționat pentru decolmatarea pârâului Valea Noului în urma aluviunilor aduse de precipitații.

”Echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt pregătite pentru a acționa în vederea limitării și eliminării unor eventuale efecte produse de fenomenele meteorologice periculoase ce se pot produce în această perioadă”, au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

Pentru a preveni și limita efectele produse de inundații, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Sibiu recomandă cetățenii să respecte următoarele măsuri: întreținerea (curățarea, degajarea și decolmatarea) șanțurilor, rigolelor și canalelor de scurgere a apelor pluviale și realizarea, acolo unde nu există, a acestora; drenarea și asigurarea curgerii apei către șanțurile de captare, astfel încât în gospodării aceasta să nu mai băltească; deținătorilor de construcții situate pe direcția viiturilor de pe versanți, li se recomandă realizarea unor canale de captare și dirijare a apei.

Foto: Arhiva TS

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus