Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
20°C

Filme romanesti in luna mai la Astra Film Cinema

Astra Film aduce în premieră pentru Sibiu câteva dintre cele mai recente lungmetraje româneşti, filme care definesc cinematografia românească actuală, apreciate de critici pe plan naţional, dar şi internaţional. În perioada 7-11 mai 2014, cinci proiecţii speciale vor putea fi văzute la sala Astra Film Cinema (Piaţa Mică, nr.11), începând cu ora 20:00.

Miercuri, 7 mai, va fi proiectat filmul lui Nae Caranfil, “Closer to the moon”, o coproducţie internaţională, cu nume importante ale cinematografiei mondiale în distribuţie, precum Vera Farmiga sau Mark Strong. Filmul se inspiră din povestea celor şase autori ai marelui jaf de la Banca Naţională din Bucureşti, din 1959. Autorii loviturii sunt arestaţi, judecaţi şi condamnaţi la moarte, dar în aşteptarea execuţiei trebuie să-şi joace propriile roluri într-o reconstituire cinematografică a acţiunii lor, pentru un film de propagandă.

“Roxanne” este filmul de debut al lui Vali Hotea şi va putea fi urmărit joi, 8 mai, la Astra Film Cinema. “Roxanne” spune povestea lui Tavi Ionescu, care, la 20 de ani de la Revoluţie, află din dosarul său de la Securitate că ar putea fi tatăl unui băiat despre care nu știe nimic. Pornind propria investigație, Tavi este prins într-un trecut complicat care scoate la iveală lucruri urâte şi dă peste cap atât viața lui, cât și a celor din jurul său. Este o poveste despre prietenie, trădare şi sacrificiu, din care nu lipseşte umorul, dar din care se naşte o dilemă: ce să faci cu adevărul atunci când el poate face mai mult rău decât bine?

“Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism”, în regia lui Corneliu Porumboiu este lungmetrajul proiectat vineri, 9 mai, la Astra Film Cinema. Una dintre producţiile recente considerate reprezentative pentru cinematografia românească contemporană, filmul a fost primit cu entuziasm de critica internaţională. Filmul surpinde criza artistică a unui regizor de film, care are o aventură cu una din protagonistele filmului pe care trebuie să îl termine în două săptămâni.

“Love Building” este o comedia proiectată sâmbătă, 10 mai, a cărei acțiune are loc într-o tabără menită să “repare”cele 14 relații de cuplu ajunse într-un moment critic, ajutate de trei pshihoterapeuți și traineri, interpretaţi de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol. Pe parcursul a 7 zile, participantii trec prin diverse etape ale repararii relaţiilor lor. Dar cei trei traineri meniți să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet, încet de sub control.

“Toată lumea din familia noastră” încheie seria filmelor româneşti de la Astra Film Cinema duminică, 11 mai. Filmul lui Radu Jude tratează în cheie tragi-comică relaţiile de familie din România de azi, investigând felul cum evoluează conflictele dintr-o familie după un divorţ. Totuşi, nu divorţul şi consecinţele lui sunt tema principală a filmului, ci lipsa de comunicare, neputinţa de a-l înţelege pe celălalt şi imposibilitatea de a repara răul facut.

Biletele se pot procura cu 30 de minute înainte de începerea fiecărei proiecţii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus