Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Ambient, 21 de ani de perteneriat cu Festivalul International de Teatru de la Sibiu

Astăzi, 6 iunie, la deschiderea celei de-a 21-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Ambient aniversează tot atâţia ani de parteneriat cu cel mai spectaculos eveniment organizat în oraşul Sibiu.

De-a lungul timpului, trupe importante de teatru din Germania, Israel, Italia, Elveţia, Spania sau Marea Britanie s-au prezentat la Sibiu cu reprezentaţii în premieră pentru România. Obiectivele pentru ediţia din acest an sunt la fel de ambiţioase: peste 2.500 de invitaţi din 50 de ţări, 150 de premiere şi 300 de evenimente desfăşurate în 60 de spaţii atipice, prin care se exploateză arhitectura şi frumuseţile Sibiului.

 Începută în 1993, dintr-o pasiune comună pentru artă şi teatru, colaborarea dintre FITS şi Ambient a trecut testul timpului, plasând-o în prezent într-o etapă a performanţei, odată cu recunoaşterea FITS ca “al treilea festival de artele spectacolului ca importanţă din Europa” după cele  din Edinburgh şi Avignon.

Ca în fiecare an, Ambient dedică clienților și partenerilor săi un program personalizat în cadrul FITS, aducând la Sibiu peste 1.500 de oaspeți. Pentru organizarea acestuia, Ambient a avut de partea sa partenerii: BelProfile, Bramac, Caparol, Ceresit, Ferroli, Macon, Porotherm, Rigips, Rockwool, Sadolin, SN Deco, Temad, Tondach, Viessmann, Weber Saint-Gobain și Wise.

Totodată, Ambient a ajuns, anul acesta, prin colaborarea pe care a dezvoltat-o cu FITS, la performanța de a organiza seri de teatru în orașe precum: Alba, Braşov, Mediaș, Bistrița, Râmnicu-Vâlcea, Cluj, Deva, Târgu-Mureş şi Baia-Mare.

“Luna iunie a devenit pentru Ambient un mare motiv de sărbătoare- începe a 21-a ediție a celei mai mari reușite ale comunității sibiene iar pentru noi cei de la Ambient înseamnă încă un an de realizări. De asemenea, ne aminteşte că parteneriatul nostru cu FITS este din ce mai stabil. Este proiectul cultural de suflet în care Ambient s-a implicat din primul an şi ne dorim să devină doar o parte din ceea ce facem pentru comunitate”, a spus Ioan Ciolan, Director General Ambient.

“Perseverenţa cu care Ambient a clădit în timp nu doar o afacere ci şi o comunitate ne impresionează. Am reuşit împreună să transpunem arta în stradă fără să o alterăm şi să aducem calitate în toate manifestările culturale din oraş”, a declarat Constantin Chirac, director al Teatrului Radu Stanca din Sibiu și al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

the joker

Acum 8 ani

iar ati luat spaga, ba da voi puteti publica si ceva fara sa va mai sponsorizeze cineva? macar copiati dreacu si voi din alta parte asa de ochii lumii.
Raspunde

FITS LOCUL 3 IN LUME

Acum 8 ani

este de apreciat ce fac cei de la Ambient pentru Sibiu si pentru FITS. nu mai departe de lunile viitoare OBI se retrage de pe piata din Romania, si sincer nu stiu sa fi dat un leu pentru cele mentionate mai sus. asa ca un sincer BRAVO, cu atat mai greu cu cat pe piata, a aparut si concurenta celor de la Dedeman
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus