Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Sibienii au strans 5 tone de alimente si 12.000 de lei pentru victimele inundatiilor din Serbia

În această dimineață un convoi umanitar, format din patru mașini offroad și un camion, a plecat către Serbia din Sibiu, cu aproximativ cinci tone de alimente și produse de igienă, donate în cadrul campaniei ”Împreună pentru Serbia” de firme și persoane fizice. De asemenea, există și un ajutor financiar care se ridică la aproape 12000 lei, strâns prin bunăvoința sibienilor.

Campania de strângere de ajutoare pentru sârbii greu încercați de recentele inundații a fost inițiată și susținută de Offroad Club Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Asociației Alumni Facultatea de Litere și Arte ULBS și Clubul CSU Fans.

Reprezentanții Offroad Club Sibiu și Ovidiu Dragoman, directorul Casei de Cultura a Municipiului Sibiu, intenționează să ajungă cu ajutoarele în orașul Kraljevo și împrejurimi, în special în zone accesibile doar mașinilor de teren. Acțiunea voluntarilor se va încheia duminică, 8 iunie 2014.

Rotary Club Sibiu, pe lângă donații în bani și alimente încredințate spre transport organizatorilor campaniei, va transfera în contul Rotary Club Kraljevo 3.000 euro pentru a fi distribuiți de reprezentanții organizației persoanelor în nevoie. Ultima colaborare a celor doua cluburi s-a concretizat chiar zilele trecute într-o vizită a 16 elevi sârbi la Liceul Brukenthal Sibiu.

Campania umanitară ”Împreună pentru Serbia” s-a desfășurat în perioada 30 mai — 5 iunie 2014 și a fost inițiată de Offroad Club Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Clubul Rotary Sibiu și Asociația Alumni Facultatea de Litere și Arte ULBS. Proiectul urmărește întrajutorarea locuitorilor orașului Kraljevo, oraș grav afectat de inundațiile din ultimele săptămâni. Bunele relații și colaborări care există între Sibiu și reprezentanții orașului sârb au dus la alegerea acestuia din urmă ca beneficiar al campaniei umanitare.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

vasiladi

Acum 10 ani

romanii au doar doi prieteni marea si sirbii asa ca ajutorul e binevenit,felicitari
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus