Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

"Coltul Chinezesc" de la Biblioteca Astra isi asteapta vizitatorii

La Biblioteca Judeţeană Astra, a fost inaugurat, miercuri, Colţul Chinezesc, care pune la dispoziţia sibienilor dornici să afle mai multe despre cultura chineză, sute de volume în limba chineză.

„Chinese Corner/Colţul Chinezesc” a fost inaugurat în cadrul proiectului cu acelaşi nume, proiect realizat în parteneriat cu Institutul „Confucius” din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

„Astăzi inaugurăm ceea ce în lumea întreagă se numeşte „Colţul chinezesc”. Colaborarea noastră cu Institutul Confucius este mai veche, noi le-am solicitat să organizeze cursuri de limba chineză pentru copii, iar ei au avut amabilitatea să răspundă pozitiv. Astăzi, cu această inaugurarea, noi, care beneficiem de un bagaj destul de bogat de publicaţii în limba chineză, vom pune acest conţinut la dispoziţia celor care doresc să afle mai multe despre cultura chineză şi nu numai”, a spus Silviu Borș, directorul Bibliotecii Astra.

Colțul chinezesc este dotat cu cărţi şi materiale audio-video în limba chineză din toate domeniile, cu cursuri interactive destinate învățării limbii chineze și cu o importantă bază de date referitoare la civilizația multimilenară a unei țări care joacă şi va juca un rol tot mai important pe scena mondială.

„Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea a spus că aici e un punct de legătură între China şi România. Azi noi suntem aici ca să facerm un lucru istoric şi cultural, pentru România şi China. Oamenii din Sibiu care învaţă limba chineză o fac punând mult suflet şi reuşesc să înveţe foarte repede limba chineză şi să cunoască şi cultura noastră”, a spus şi dr. Song Shaofeng, directorul Institutului Confucius din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” Sibiu.

Institutul Confucius de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a luat ființă în cadrul cooperării dintre Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) și Beijing Language and Culture University, China. Institutul Confucius din Sibiu este primul stabilit în România și este susţinut de Office of Chinese Language Council International (Hanban).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus