Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Prima proba scrisa la Bacalaureat: "A fost surprinzator de usor!"

2217 elevi din judeţul Sibiu s-au prezentat luni la proba scrisă la Limba şi literatura română de la Bacalaureat, în timp ce aţi 82 de candidaţi au ales să absenteze.

Pentru cei care au trecut prin prima probă scrisă a Bacalaureatului, subiectele nu au fost atât de grele pe cât se aşteptau.

„Pentru mine această probă a fost surpinzător de uşoară. Eu sunt la profil Real şi ne aşteptam, şi eu şi colegii mei, să ne vină subiecte de genul realizarea unor paralele între diferite personaje, romane, dar ne-a venit Eminescu, ceva foarte uşor, care ne-a surprins pe toţi”, spune Teodora Păun, absolventă a Colegiului Naţional „Octavian Goga”.

Şi în acest an elevii au primit două tipuri de subiecte la Română - subiecte pentru profil Real şi Tehnologic şi subiecte pentru profil Uman şi Pedagogic.

Elevii de la profilul real au primit un text la prima vedere din opera literară „Omul din vis” de Cezar Petrescu, pe baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerinţe. La al doilea subiect candidaţii au avut de redactat un eseu în care să-şi exprime părerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos, iar la ultimul subiect cerinţa a fost realizarea unui eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat de-al lui Mihai Eminescu.

Examenul de bacalaureat continuă în 2 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), matematică sau istorie, iar în 4 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). Afişarea rezultatelor se va face în 7 iulie, până în ora 12:00, iar contestaţii se vor putea depune între orele 12:00 - 16:00.

Rezultatele finale se vor afişa în 11 iulie.

Foto: www.infoo.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

1

Acum 9 ani

Mâine e proba la limba maternă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus