Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Firmele lui Vescan si Calburean, controlate de Consiliul Concurentei pentru licitatii de 8 mil. de euro

Consiliul Concurenței a anunțat că a efectuat ”inspecții inopinate” la sediul mai multor companii suspectate că ar fi participat la trucarea unor proceduri de achiziție publică organizate de Transgaz. Procedurile respective vizau atribuirea a zece contracte de lucrări – racorduri de gaze naturale – în valoare de aproximativ opt milioane de euro, anunță reprezentanții Consiliului Concurenței într-un comunicat de presă. Printre cele 13 companii la care inspectorii Consiliului au descins la începutul acestei săptămâni se numără și Condmag SA, respectiv Armax SRL și Armax Gaz SA, societăți controlate de Gheorghe Călburean (foto dreapta), respectiv Mircea Vescan (foto stânga). Amândoi sunt oameni de afaceri din Mediaș, prezenți în topurile ultimilor ani referitoare la cei mai bogați oameni de afaceri din România. Tot din Mediaș este și Posada Med, controlată de Adrian Pompiliu Bogdan, societate ”abonată” la contractele de achiziție organizată de firmele de stat din Mediaș.
Consiliul Concurenței caută să demonstreze că societățile controlate au ”colaborat” la diferite licitații, pentru a desemna drept câștigătoare o anumită societate, fapt interzis de lege. Însă reprezentanții Consiliului promit și clemență pentru firmele care vor colabora. ”În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, întreprinderile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor”, se arată în comunicatul Consiliului Concurenței.

Cele 13 companii investigate sunt: S.C. INSPET S.A., S.C. CONDMAG S.A., S.C. T.M.U.C.B. S.A., S.C.  ROMINSTA S.R.L., S.C. MOLDOCOR S.A., S.C. CIS GAZ S.A., S.C. ARMAX S.R.L., SC. ARMAX GAZ S.A.,  S.C PEGAMONT S.A., S.C. ECPROD S.A., S.C. AMARAD S.A., S.C. POSADA MED S.R.L. și S.C. STAZA  INVEST S.R.L. Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii, decizii ale asociaţiilor de companii, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea ori denaturarea concurenţei, în special cele care privesc participarea, în mod concertat, cu oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de  concurs de oferte”, comunicat de presă Consiliul Concurenței

Foto Gheorghe Călburean: enational.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

dumi

Acum 9 ani

ba disperare mare la mitici la vale le trebuie banii si nu putini sa-siu construiasca iasov -comarnic si de unde vreti de la judetele lor din prazburgia sarace lipite ,bine ca are bani pentru s-a tina echipe de folbal pe bani publici ,ba pontas locuri de munca de alea serioase nu cauta bani la amarasteni care vinde buruieni primavara si aia care vinde 2-3 zdrente ,fa locuri de munca nu mistocareala si grandomanie prosteasca ,intr-o demacratie adevarata daca erai responsabil iti dadeai demisia nu mai sta acolo avid de functie ca esti pe nicaeri si nu mai pune botu la rechini din psd aia saraci si cinstiti ,lasa pe cine stie ce este aia economie ca tu esti pe linga rau de tot
Raspunde

sibian100%

Acum 9 ani

Ar trebui ca cei care nu stiu macar sa lege o fraza simpla sa nu ne mai chinuie si sa posteze doar pe peretii toaletelor publice!!!!Ai inteles dumi??????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus