Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Pasionati de istorie? La Sibiu incepe o scoala de vara dedicata istoriei, cu invitati renumiti

Profesori de istorie din România, Republica Moldova și Ungaria se reunesc la Sibiu în cadrul unei școli de vară ”concepută ca un instrument de sprijin al elitei româneşti din statele din jurul României”, anunță organizatorii.
Peste 30 de cursanți din țările amintite vor avea șansa de a participa la conferințe susținute de istorici reputați, dar și de excursii de documentare ” la obiective cu o bogată semnificaţie pentru istoria Transilvaniei şi a României”. Printre istoricii care vor fi prezenți la Sibiu între 8 și 12 iulie se numără acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop – directorul Centrului de Studii Transilvane şi rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj -, prof. univ. dr. Ioan Bolovan – prorector al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-, prof. univ. dr. Sabin Luca, directorul general al Muzeului „Brukenthal” din Sibiu, prof. univ. dr. Paul Niedermaier - membru corespondent al Academiei Române- și prof. univ. dr. Cornel Sigmirean - președintele Senatului Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș.
”Cursurile” școlii de vară botezată Provocările istoriei ca ştiinţă şi disciplină de învăţământ la începutul mileniului III” au loc în sediul Consiliului Județean Sibiu, instituție care sprijină aceste manifestări.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Georg

Acum 7 ani

Aoleu...
Raspunde

@Georg

Acum 7 ani

Ce-i puiule mic si amarat, ai descoperit ca nu ti se mai scoala dupa ce i-ai spart capu\' sa vezi daca are creier ?
Raspunde

rrrr

Acum 7 ani

aoleu te doare frustratule ,ba astai recunoasterea ca sibiul trebuie s-a fie capitala regionala ,spre disperarea iasovenilor ,ba la sibiu se maninca cultura si simpozione academice si datorita pozitiei geografice centru tari ,normal aici trebuie s-a fie capitala tari suntem la jumatatea drumurilor dintre extremitati ,nu se duce ala din maramures 600 de km pina la capitala miticilor cind poate face numai 250 de km = sibiul are cel mai modern aeroport international din transilvania
Raspunde

@3

Acum 7 ani

Nici la numarul de idioti pe metru patrat nu sta rau.
Raspunde

@3

Acum 7 ani

Chestia cu Maramuresul si aeroportul ala moder mm nu o comentez..dar ce pusca mea a discutat gibonul de Pop despre istoria romanilor din Sibiu aia nu inteleg...ca romanii istorie in Sibiu pana in 1800 yok.. Taman..
Raspunde

@5

Acum 7 ani

Fraiere, cand esti programat sa fii o primata toata viata, e evident ca nu vei intelege ce inseamna sa ajungi academician, mai grav e faptul ca nu ai auzit in viata ta de respect, dar ce poti sa-i ceri unui \"gibon\"?
Raspunde

@4

Acum 7 ani

da ma uite ce idioti is in Sibiu , va descopere toate matrapazlicurile asta te doare frustratule.Sibienii,s prea destepti ca sa-i intelegi tu.
Raspunde

@@@@@@@

Acum 7 ani

Nici nu trebuie sa numesc idiotii,ca apar ei singuri ca ciupercile dupa ploaie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus