Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

A inceput Festivalul "de Bun Gust" | Foto

Din dimineața zilei de joi, Piața Mare a Sibiului a fost inundată de aromele celor zece bucătării de pe trei continente prezente în cadrul Festivalului ”de Bun Gust”, ediția a doua. Sute de sibieni și turiști au testat, de la primele ore, savoarea celor peste 50 de feluri de mâncare ce pot fi găsite în bucătăriile care reprezintă India, Liban, Mexic, Spania, Ungaria, China, Statele Unite ale Americii, Cehia, Grecia și România. Cele zece bucătării vor fi deschise în Piața Mare până duminică, inclusiv.
De la ora 15:00, pe scenă vor începe și demonstrațiile culinare, concertele și concursurile destinate publicului. Poznașul concurent Masterchef, Ramon Chicireanu, va prepara salată din rucola cu ficat de găină, orez prăjit chinezesc cu șuncă și ouă și ruladă de vițel cu ciuperci și susan. Reprezentanții bucătăriei chinezești vor urca pe scenă pentru a demonstra cum se prepară mi-fen cu legume, iar vedeța TVR, Nicolle Stănese, s-a pregătit pentru  găti o porție delicioasă de tagliatelle cu creveți și dovlecei.
De la ora 20:25, pe scenă vor urca pentru un concert grecii de Acropolis Band și Hiraklis Hrystopoulos, iar de la 21:50, Vizi Imre este invitatul special al concertului susținut de Maria Cojocaru &  Vlad Simon Band.
Spectatorii Festivalului care se vor înscrie la concursurile zilei de joi, pot câștiga premii delicioase în cadrul Festivalului, ustensile de bucătărie oferite de TV Paprik, precum și licori de apreciat oferite de Staropramen. Câștigători vor fi cei care vor curăța cea mai lungă fâșie de coajă de pe un măr sau cei care vor demonstra îndemânare în curățatul și tăiatul legumelor.

Klaus Johannis va urca pe scena ”de Bun Gust”

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, va fi prezent și el în cadrul Festivalului ”de Bun Gust”. În seara zilei de vineri, de la ora 21:00, Klaus Johannis va saluta participanții la Festival și va degusta ceea ce vor pregăti concurenții Masterchef, Ramon Chicireanu și Anni - Anjani Jaiswal Kumar: un pui tikka masala cu orez basmati.
De altfel, în cursul zilei de vineri, de la ora 19:00, va urca pe scenă și consulul Germaniei, doamna Judith Orban, pentru a găti o porție de salată de cartofi à la Pfalz. Demonstrașiile culinare vor mai include și pieptul de pui în stil asiatic cu salată caldă gătit de Ramon Chicireanu și Anni- Anjani Jaiswal Kumar. Cei doi vor construi tot vineri și un desert cu morcovi cu aromă de șofran, dar și un piept de pui în stil asiatic cu salată caldă.
În concertele programate pentru seara zilei de vineri, invitatul special al Mariei Cojocaru & Vlad Simon Band este Silviu Pa?ca.


Festivalul ”de Bun Gust” este un eveniment înscris pe Agenda culturală a Sibiului, fiind cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin intermediul Primăriei municipiului Sibiu. Ediția din acest an este cofinanțată și de Consiliul Județean Sibiu. Partenerii Festivalului ”de Bun Gust” 2014 sunt Staropramen și TV Paprika. Festivalul este organizat de Asociaţia De Bun Gust.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

45 comentarii

de prost gust

Acum 9 ani

mincare fast food saracacioasa la preturi mai mari decit fast food!
Raspunde

@1

Acum 9 ani

castiga si cei trei corifei un ban cinstit, ca din gazetarie fac foamea. Se separa graul de neghina, daca pana acum in gazetarie putea intra orice nevoias, gusturile cititorilor s-au cizelat iar pseudogazetarii incet incet isi cumpara drone si organizeaza festivaluri.
Raspunde

gheorghe de gheorghe

Acum 9 ani

cin\' reprezinta SUA? McDonalds? KFC? ce au ca mancare traditinala? fasole de caravana cu carne fragezita sub saua calului?
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Aceleasi tarabe cu mancare pe care le vedem la orice actiune \"culturala\" a municipiului. Pe cand un training in care sa-i invatati pe cocalari sa nu ne mai bruieze cu manelele si marlania lor peste tot?! Ar fi un lucru mai de bun gust!!!!
Raspunde

Mehmet Aydin

Acum 9 ani

Există vreo tonetă cu bragă?
Raspunde

alo antifrauda bon fiscal

Acum 9 ani

???????
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

Am degustat 2 \"meniuri\" Tapas spaniol la 8 lei care aveam per total 100g si era alcatuit ad literam din 2 felii de sunca uscata, 5 masline verzi, 5 masline negre, aprox 10 cubulete de branza de capra, o cutiuta cu sos si o chifla. Al doilea costite americane cu cartofi wedge: 3 costite cu un pic de sos si o mana de cartofi - 20 lei!Cei care au organizat acest festival au vreo idee de raportul calitate pret?
Raspunde

Marcus

Acum 9 ani

Cea mai mare TZEAPA. Calitatea produselor foarte slaba la prețuri exagerat de mari si porții foarte mici .... O pulpa de pui congelată \"cică tandory\" 10 lei si o porție de paelia la 10 ron? Un chesseburger 10 lei ?????? Wtf. Bătaie de joc... Si daca mergeți totuși sa încercati tzigania din piata mare va rog solicitati bon fiscalllllllll. Mi se pare incredibil cum patroni acestor tarabe solicita niște prețuri exagerate ptr niște produse de cct.
Raspunde

Pofticiosul

Acum 9 ani

Am poftit si-am servit cu lacomie...Eu costite americane cu-n super sos si apoi berbecut la gratar ca libanezii, fetele mele burgeri deliciosi. Cum s-ar zice suntem mancatori de carne...Asa ne trebuie!
Raspunde

bucatar

Acum 9 ani

excelenta oeganizare si unica in republica ofticosilor si frustratilor din toata republica populara ,s-a vedeti acum copy -paste ,dupa modelu festivalutilor si competitilor sportive care se intimpla in sibiu datorita acestui bun meneger care este ,johannis ,s-a profitam de prezenta lui ca primar ,ca astia de mitici vor s-a ni-l fura si s-a scape tarade interlopi care colcaie de 25 de ani la bani nostri fara s-a avem nimic ,adica autostrazi ,locuri de munca si altele ,s-asu nu se vede ca in valahia si moldova numai circula monedanationala ,moneda de schimb in mediul rural este ,produse agricole tu imi dai un ou ,eu iti dau o ceapa si tot asa ,si uite asa pui ceva pe masa la familie ,votati in continuare cu ochi inchisi si veti avea consecintele care ne-au condus la dezastru in ultimi 25 de ani
Raspunde

@ bucatar

Acum 9 ani

Ti-l fura naiba pe Iohannis, dar nu-i exclus sa o fure el cat de curand pe partea penala. Toti analfabetii dormiti cu poza lui sub perna? Parca te plangeai ca ai pensie de rahat. Atunci cu ce esti tu mai presus decat cei din \"valahia si moldova\"? Probabil ca nici nu ai ce sa oferi la schimb in afara de ouale tale clocite de bosorog!
Raspunde

@10

Acum 9 ani

Matale cred ca aveai burta plina cand ai scris! Altfel nu puteai sa debitezi asemenea aiureli! Sa vezi cand va fi dl Johannis presedinte, festivaluri de bun si prost gust, mancare gratis pt. lingai etc...Sa-ti fie de bine, bucatarule! Cred ca ai lins toate cratitele!
Raspunde

anya

Acum 9 ani

de acord |: festivalul prostului gust - cand vezi acele tarabe ti se taie pofta de mancare - o mizerie Oare nu meritam un ambient mai civilizat ? am avut la greu anul acesta paine si circ, servite la foc continuu!
Raspunde

triplu

Acum 9 ani

adica sub denumirea falafel, am primit 3 chiftele de naut, fara gust fara nici un dumnezeu, cu rosii taiate si pleznite cu sos de iaurt in pita de la metro, la 10 lei!!!! Hai ma gastronomie de prost gust!!!! Cei de la chioscul libanez habar nu au nici de mincarea libaneza nici de nimic, nu au restaurant... \"sunt pt eveniment.\" Adica noi platim din bani publici, contribiuind si la primarie si la judet, din banii careia fac evenimentul, si cumparam niste porcarii fastfood la pret mai mare decit la orice fastfood. Platim triplu un produs al festivalului de prost gust! Sincer! de ce totusi? de unde pina unde se justifica aceasta porcarie de eveniment?
Raspunde

RO

Acum 9 ani

Bai idiotilor , nu va obliga nimeni sa cumparati , nu va scoate nimei bani din buzunar , poate doar prostia voastra , sau poate sunteti niste lesinati . cit despre primarul nostru in vecii vecilor nimeni , nici un alt primar nu o sa mai faca cea a facut el . Si daca a facut din acest oras unul dintre cele mai frumoase si respectate orase din tara poate sa faca si din aceasta tara una care sa fie respectata si noi romanii sa fim respectati . Daca nu va doare deloc prostia pe care o aveti macar taceti din gura .
Raspunde

RO

Acum 9 ani

Bai idiotilor , nu va obliga nimeni sa cumparati , nu va scoate nimei bani din buzunar , poate doar prostia voastra , sau poate sunteti niste lesinati . Cit despre primarul nostru in vecii vecilor nimeni , nici un alt primar nu o sa mai faca cea a facut el . Si daca a facut din acest oras unul dintre cele mai frumoase si respectate orase din tara , poate sa faca si din aceasta tara una care sa fie respectata si noi romanii sa fim respectati . Daca nu va doare deloc prostia pe care o aveti macar taceti din gura .
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

Am cumparat si eu de la libanezi o oribilitate cu 11 lei, o bataie de joc cum nu am crezut ca pot sa mananc in sibiu. Ca sa mananc totusi ceva, mi-am luat si gulas unguresc care a fost o tocana de cartofi foarte buna, cel putin comparativ cu bataia de joc de la libanezi. In concluzie la festival e foarte proasta mancarea, preturi mari, nu merita deloc sa mergeti acolo. dar daca ajungeti intamplator si vi pofta, ca mie, luati ceva de la unguri, macar e mancare nu fast food de rahat.
Raspunde

sb

Acum 9 ani

Toata lumea critica pe aici ?......? ATUNCI SA STATI IN CASA IN WEEKEND.criticati orice eveni ment dar centrul si piata mare sunt pline .Nu mai participati daca tot sunteti carcotasi.
Raspunde

mia

Acum 9 ani

Sunteti niste idioti care sunteti niste zgarie branza . Si eu am fost cu prietena mea si mancarea a fost foarte buna . Daca tot cititi ziarele probabil ca ati citit ca Sibiul nu mai ocupa nici un loc fruntas la ce repezinta turismul. Felul oamenilor de a fi vesnic nemultumiti vom orasul celor fara turisti si fara ei suntem vai de capul nostru . Si numai spuneti prosti in ce priveste mancarea de la festival .
Raspunde

@19

Acum 9 ani

Mia, ai mancat si dat mia?! Turistii vin ca sa vada locuri noi si frumoase, nu ca sa-si umple burdihanul. Nu festivalul si nemultumirea noastra sunt cauzele pt. care am putea ramane fara turisti.
Raspunde

Mia pentru 19

Acum 9 ani

Si de ce nu ? Fiecare tara este renumita si pentru arta culinara . Bineinteles ca viziteaza dar ce turist ar fi ala daca nu ar gusta si preparatele din tara care o viziteaza ?
Raspunde

mia pentru 10

Acum 9 ani

Dar de ce tot critici de cate ori este un festival ?Si te-a pus sa te duci ? Ce ar fi orasul fara festivaluri ? Ne-am manca intre noi cu ura cum se face de la o vreme incoace .Vesnici nemultumiti .Asa ca numai amesca primarul cu prostia ta .
Raspunde

festival cu banii sobienilor pentru camarila johan

Acum 9 ani

DA SAU NU DA BANI SIBIANUL PRIN TAXELE SI IMPOZITELE PLATITE PENTRU AFAVEREA ASTA?
Raspunde

banii sibienilor pentru camarila mafiota din alte

Acum 9 ani

Sibianu da foarte multe taxe si impozite la alba,brasov,bucuresti,politici de hegemonie si spoliere a banilor sibieni prin firme capusa in alte zone care paraziteaza banii sibienilor,excroci care sau facut stapini pe obiective sibiene prin privatizari frauduloase care duc banii la bucuresti,brasov,in sud pe care nimeni nu-i trage la raspundere,deconcentrate date la altii care fura banii sibienilor, banii sibienilor pentru camarila mafiota din alte zone pe care nu-i ia nimeni la intrebari.600 DE MILIARDE DIN BANI PUBLICI LA PRIMARIA BRASOV,LA CLUJ ASISDEREA-PE ACOLO-S BANII SIBIENILOR
Raspunde

Lili

Acum 9 ani

Brașovul poate nu are idioțenii de festivaluri de tot felul plătite cu para-ndărăt de către Primărie ca la Sibiu, dar are toate străzile asfaltate, dragă DNA-ule adormit...
Raspunde

@24

Acum 9 ani

Mai termina bai sluga ordinara cu vrajelile tale de doi bani,nu mai amesteca deconcentratele si alte tampenii de-ale tale si de-ale analfabetului de tac-tu cu acest festival penibil gretos unde si-a bagat nasu si chiolhannis 6 case....ciocu mic deci trompetistule!!!
Raspunde

@26

Acum 9 ani

Am inteles pupincurist comunist, ai vindut Sibiul la taraba ptr,functii si ptr.a-ti angaja neamurile si prietenii la banii publici, sluga comunista.Ati vindut Sibiul la taraba,perversilor, vine data scadentei.
Raspunde

lol

Acum 9 ani

Tonomatele astea propagandiste si agramate nu au decat placa asta cu deconcetratele, banii furati de Bucuresti, Brasov si extraterestrii de la Sibiu, copy-paste dupa festivalurile mondiale si kitsch-ioase ale Sibiului si alte tampenii standard. Culmea este ca tot ei care pupincuresc la ordin non-stop ii fac pupincuristi exact pe cei care critica! :))))))) Este ilogic, asa cum tot ce scriu ei este de fasole! Cum sa fie pupincurist un opozant al dictaturii sasului?
Raspunde

brrr

Acum 9 ani

Ce criticati voi, ba rapandula comunista,conduceti tara asta de peste 70 de ani si se vede.Te ocupi de manipulari, minimalizezi excrocheriile pe care le-ati facut,v-ati batut joc de judetul asta,a-ti fugarit oamenii din tara si ati despartit familii cu politicile si legile voastre ticaloase,date ptr. voi si impotriva poporului, javra,Daca spun adevaru,nu pupincuresc pe nimeni.
Raspunde

mia

Acum 9 ani

Ati nebunit !Nu va puteti gandi decat la politica ? Daca nu era sasul era vai de capul nostru sau ati uitat cum era Sibiul pana nu a venit el la putere . De ce nu puteti sa va distrati la festivaluri ?Puteti iesi cu prietenii sau cu familia . Daca nu ar fi festivaluri ar trebui sa stam intre patru pereti ?precum cei care critica?S a va fie rusine ca nu stiti alceva decat sa criticati la orice eveniment .
Raspunde

$

Acum 9 ani

Va amintiti toneta de clatite din capatul bulevardului Mihai Viteazu (cu Calea Dumbravii)? Primarul le-a scris personal ca o sa le dea aprobare in zone cat mai putin circulate din oras. Va puteti imagina cat de hartuiti au fost acei oameni de catre Politia Locala? Stiti careva de cate aprobari si timp este nevoie pentru a vinde popcorn (stradal) in Sibiu? Este un infern birocratic! Actualul primar spune ca nu vrea comert stradal in oras, dar asa ceva are traditie si pe Wall Street. Aici puteti citi (pe scurt) povestea celor cu clatitele: turnulsfatului.ro/11513/sibiul-un-oras-prea-mic-pentru-clatite-atat-de-bune.html
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Și bine face, Sibiul este un oraș medieval de cultură occidentală, nu un bazar turcesc. Iar comparația ta cu Wall Street e complet deplasată, acolo, pe un metru pătrat sunt vreo 200 de funcționari flămânzi care se hrănesc cu hot-dogs și fructe, aici, asemenea tonete ar da faliment urgent, pentru că sibienii au prostul obicei să mănânce acasă.
Raspunde

@32

Acum 9 ani

Trebuia sa te bagi tu,puppenklausule,cu stiinta ta in tot si toate,esti tot mai penibil....GET A REAL JOB...nu mai taia frunza la caini,creier sters!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Ce faci, mă, de ce scrii de pe mobil, iarăși nu ți-ai luat medicația și ca urmare ți-a interzis medicul accesul la calculator?
Raspunde

@34

Acum 9 ani

.....degeaba,tot un creier sters esti,cu tot efortul tau de a te da atotstiutor si interesant,mai baga la burdihan un leberwurst si-o bere pt ca lucrezi si duminica....de la stii tu cine...hi hi hi))))))))))))))
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Hm, pesemne că nu știi ce înseamnă leberwurst... În fine, o bere poți să-ți iei și tu din partea mea la prima învoire în oraș, dar să fii cuminte și să asculți de nenea doctoru\', bine, puișor?
Raspunde

hi, hi

Acum 9 ani

Cum gandea barza care-l aducea pe bebelusul Klaus Iohannis : \" Mi-am dat seama ca asta e prea prost pentru Germania. Nu-i mai bine sa-i dau drumul in tara asta amarata peste care trec ? Scap de el, ca-i greu pampalaul, ma intorc si mai repede la baza.\"
Raspunde

@37

Acum 9 ani

>))))))))))Corect.....bine gandit de barza,prost insa pt gloata de votaci romani!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Cel puțin pe Klaus l-a adus barza, pe voi, păpușa Chucky.
Raspunde

@ joseph

Acum 9 ani

Fain, cand nu mai ai replici dai dovada ca esti un idiot propagandist. La voi, imbecilii pupenklausi, umorul are sens doar cand va convine voua! Dar, nea Joseph Goebbels, daca vrei, am si bancuri cu evrei!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Cum să n-am replici, fraiere, am câte vrei, pe nivele intelectuale, dar la așa banc, asemenea replică.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Dar, recunosc, pentru aia de la 39, m-am aplecat cam tare, de și-acum mă doare spatele.
Raspunde

relocare

Acum 9 ani

Pfui, cum sa avanseze tara asta cu cercopitecii astia,ba Johannis e prea inteligent pentru puterea voastra de intelegere .Sa deschis sezonu de vize ptr. Coreea de nord,acolo e locu ptr unii ca voi,sunteti oamenii noi pe care ia creat ceasca,analfabeti si prosti ca napii,coordonati de un tatuc rosu.Daca erati in occident erati izolati ptr. a nu raspindi prostia mai departe,nu sa mai si conduceti
Raspunde

@43trompi-junior

Acum 9 ani

Pfuiiii,ai aparut lingau penibil?mai prost si mai analfabet ca tine nu gasesti nicaieri,garantat!Tu vorbesti de izolare bai puppenklaus fomist cu creierul sters?marsh in grajd,lasa netu ca nu-i de tine!
Raspunde

@44 taragot-obosit

Acum 9 ani

M-as duce si la grajd ,da n-am la ce ca au fugit si porcii de prostia ta,penibilule.Ba, i-ati ortacii si taiati-o in Coreea de nord ca e mare nevoie de cadre bine pregatite ca voi, cu creierele odihnite, netede ca masa si cu mintea-n colturi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus