Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
11°C

"La mica publicitate sunt mai multe locuri de munca decat la AJOFM"

Conform celor mai recente date făcute publice de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, la nivelul lunii iunie rata șomajului în județul Sibiu a scăzut la doar 4 la sută, mult sub media națională.

”Analizând situaţia forţei de muncă aflată în căutarea unui loc de muncă, în dinamică luând începutul anului 2011 ca referinţă când rata şomajului era de 5,64 %, se evidenţiază o scadere până la sfârşitul anului 2013 cu 0,83 procente, după care se înregistrează o scădere cu 0,73%, astfel la 30 iunie 2014 rata şomajului era de 4,08 %, cu un total de 7.888 de şomeri”, a prezentat miercuri, în cadrul ședinteți Colegiului Prefectural, directorul AJOFM Sibiu, Mircea Crețu.

Și cu toate acestea, președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a ținut să atragă atenția că lucrurile nu sunt tocmai în regulă. ”Numărul de locuri de muncă pe care le oferă Sibiul nu este real. La mica publicitate sunt mult mai multe locuri de muncă decât la AJOFM”, a declarat Cindrea. Acesta a mai spus că nu toți angajatorii comunică posturile vacante, deși legislația îi obligă. ”Apare un dezechilibru și oamenii se orientează către ajutoarele sociale. Este o scăpare. Pare minoră dar este esențială. Un este să oferi câteva sute de locuri de muncă și alte este să oferi câteva mii”, a concluzionat Ioan Cindrea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Joburi

Acum 8 ani

Daca aveti joburi de anuntat, o puteti face pe grupul Job in Sibiu de pe Facebook.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus