Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
8°C

Johannis: "asteptam dupa Guvern, sa semneze contractul de asociere cu CE”

Primarul Klaus Johannis a criticat, astăzi, reprezentanții Guvernului României pentru modul în care gestionează chestiunea fondurilor europene alocate României pe noul exercițiu bugetar, 2014 – 2020. ”Așteptăm cu foarte mare interes ca Guvernul României, foarte competent în materie de fonduri europene, să semneze odată contractul de asociere cu Comisia Europeană, pentru a putea demara noi programe cu finanțare europeană”, a declarat Klaus Johannis, la semnarea ultimului contract cu finanțare europeană, gestionat de municipiul Sibiu pe Programul Operațional Regional 2007 – 2013.
Johannis a remarcat că la fel s-au derulat lucrurile și acum șapte ani. ”Sigur, și guvernele din 2007 au uitat că este o chestiune importantă. De aceea, prima procedură pe apă noi am demarat-o în 2008, iar în 2009 am început procedurile pe Programul Integrat de Dezvoltare Urbană. Probabil că acum, pe noul exercițiu bugetar european vom începe în 2016. Și în aceste condiții, Sibiul a gestionat bine chestiunea și am reușit să atragem fonduri europene importante pentru comunitate”, a adăugat primarul Sibiului.
Pentru amintitul PIDU, Sibiului i-au fost alocate prin intermediul POR fonduri de aproximativ 15 milioane de euro. Acești bani au fost alocați pentru proiecte de infrastructură rutieră (străzile din Orașul de Jos: Faurului, Turnului, Ocnei și 9 Mai, precum și viaductului Kogălniceanu), dar și sociale (reabilitarea Centrului de pe Aleea Streiu sau modernizarea Școlii nr. 18).

Poate prin toamnă

Guvernul României, prin Ministerul Fondurilor Europene, a transmis prima propunere a Acordului de Parteneriat 2014 – 2020 în ultima zi a lunii martie din acest an. Comisia Europeană a criticat dur această primă formă redactată de partea română, reprezentanții europeni catalogând-o drept incoerentă și fără priorități clare. A doua formă a acordului de parteneriat cu CE a fost trimisă oficialilor europeni la începutul lunii iulie, când conducerea Ministerului Fondurilor Europene se arăta încrezătoare că forma acestora va fi aprobată de europeni la începutul acestei toamne.
După acest acord, este așteptată elaborarea ghidurilor de finanțare, pe baza cărora potențialii viitori beneficiari să elaboreze noi proiecte. Care să fie apoi trimise către organismele intermediare și autoritățile de management, responsabile de selecționarea proiectelor în vederea finanțării.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

buget

Acum 7 ani

rabdare ca numai acum la uns pe unu manda de la craiova ba astia de la guvernu ponta au pus de un srl familiar ,tata socru ,neveste ,nanasi etc ,ba pe ce mina am dat tara ,ba dativa deoparte [psd ] ca habar nu aveti cum se adminstreaza o tara
Raspunde

tribuna

Acum 7 ani

Ca pentru STR. Tribunei.... ce astepti? 6 luni .. o strada de ... 200 m?
Raspunde

SAS HOT!

Acum 7 ani

CE TICALOS !! Vrea sa dea contracte lui Ilie Gicacalorie si Tusineanu si astia sa fure bani pentru campania acestui sas hot!!
Raspunde

@SAS HOT

Acum 7 ani

Ca bine ai mentionat !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus