Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Stela Popescu, cetatean de onoare al comunei Slimnic. Despre o lectie de viata: "Nu te-am rugat eu sa vii aici!"

”Fiii satului”, sărbătoarea comunei Slimnic va avea duminică un invitat de onoare, actrița Stela Popescu. Ea va primi titul de cetățean de onoare al comunei. Primarul Ioan Șurean explică și motivele pentru care i se acordă această onoare. ”Dânsa a stat aici, la noi între 1945 și 1946. Un an și jumătatea a stat la noi, mama dânsei a fost învățătoare. Am găsit și catalogul de atunci al școlii, cu doamna Stela Popescu printre elevi. În 1989 a mai venit la noi și de atunci am mai ținut legătura”, a declarat pentru Turnul Sfatului primarul Ioan Șureanu.
Stela Popescu s-a născut în Bălți, iar după ocuparea Basarabiei de către ruși, a venit cu mama ei în România. Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, Stela Popescu a povestit și despre perioada petrecută în Slimnic. ”În România am ajuns mai întâi lângă Sibiu, într-un sat, Slimnic. Sigur că era un decret, dar nou-veniţii ar fi trebuit să ocupe o parte din camerele celor care aveau casă. Cui să-i convină aşa ceva? Cam la o lună de la venirea noastră, săsoaica la care stăteam a tăiat porcul. Şi mama i-a zis: „Vinde-mi şi mie vreo două kilograme de carne". Şi i-a răspuns: „N-am carne de vânzare. De ce n-ai stat la tine acasă? Nu te-am rugat eu să vii aici". Mama i-a spus: „Să nu dea Dumnezeu să afli de ce am plecat de acasă". Măi, copii, şi n-a trecut o lună şi jumătate şi au venit ruşii. Şi au luat toţi tinerii din sat. Toţi. I-au adunat la şcoală, ca pe nişte recruţi, şi i-au dus direct în Donbas, la cărbuni. Săsoaica avea două fete superbe. I le-au luat pe amândouă. Cine plângea apoi pe umărul mamei? Doamne, a fost o tragedie îngrozitoare!”, a povestit actrița.
Pe lângă decernarea titlului de cetățean de aonoare al comunei, la Slimnic se vor desfășura sâmbătă și duminică mai multe concerte de muzică populară și de fanfară, dar și dansuri popularee românești și săsești.
 
Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

Ion Meluthe

Acum 9 ani

O pensionarizda obisnuita, careia nu-i ajung 1000 si ceva de euroi pe luna.
Raspunde

Ion Proston

Acum 9 ani

Un dobitoc neobisnuit, caruia nu-i ajung neuronii din creier.
Raspunde

vaca din Saliste

Acum 9 ani

Vaca asta de basarabeanca a utiat-o pe Chivuta din Gusterita. Chipurile ”refugiata” a ajuns dupa ce s-a decis ca sasii din Gusterita nu au fost nazisti si deci este ilegala evacuarea din casele lor ocupate de basarabeni ”refugiati” cu ajutorul sovieticilor securisti. Vaca asta a fost gazduita de o persoana minunata care i-a dat si hainele de pe ea. Acum a uitat VACA si se da mare victima . Rusine salistenilor ca se murdaresc cu basarabenii sovieto- securisti si tradatori.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Slimnicenilor, nu săliștenilor. E într-adevăr un populism josnic ce face primarul în dorința lui de a-și alătura imaginea unei așa zise personalități îndoielnice, de altfel, dar cu priză la public. Eu aș propune să-l aibe în vedere și pe Smiley, pentru că știu din surse aproape sigure, că în drum spre un concert la Mediaș, s-a oprit într-un lan de porumb de pe raza comunei să facă pipi.
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Ce rautacios sunteti, dle Joseph! Lasati-o si pe dna sa mai iasa din cloaca aia de Bucuresti, si pe domn primar sa se pozeze cu o vedeta, chiar mai batraioara, ca sa nu spun altfel, pt. ca femeilor nu le place sa li se aminteasca de varsta...
Raspunde

gbz

Acum 9 ani

despre aia 50 de suporteri de la steaua care au luat acu vreo 3 ani bataie de la 2 slimniceni va mai amintiti? sa-i faca si pe ei cetateni de onoare...merita!
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Da, imi amintesc! Dar parca unul dintre suporteri a urinat pe zidul casei sau pe gardul unui slimnicean?
Raspunde

Costi

Acum 9 ani

RUSINE Slimnic !! Atat de frumosi si gospodari sunt slimnicenii si foarte buni sibieni. Multi sibieni au facut lucruri minunate si sunt personalitati in arta, cultura, sport, etc. Oare nu era unul din ei mai potrivit pentru a fi onorat?????
Raspunde

:)))

Acum 9 ani

de ce cetatean de onoare? ce a facut pt localitate? astfel de titluri se dau pe un merit. meritul dansei este ca a fost mutata cu forta. hai sa facem cetateni de onoare si toti oltenii ce lucreaza in zona ind. vest.
Raspunde

@ 9

Acum 9 ani

Ba gulie, dar Otto Schily, fost ministru de interne al Germaniei, ce a facut pentru Sibiu de l-a facut sasalaul Iohannis cetatean de onoare al Sibiului?
Raspunde

:)))

Acum 9 ani

iata cum se simte sclavul oltean ce sclaveste la takata. v a multumim fraierilor ca lucrati aici, ne ridicati economia dar sunteti platiti cu alune. si new york, london, paris, wien etc si au creat bogatia pe***rotitelor mici(sclavilor) ;)
Raspunde

:)))

Acum 9 ani

gulie s o faci tu pe masa moldovencei stela ! trebuia sasoaica sa i raspunda: munceste daca vrei carne, mie nu mi a picat din cer ! eu am o gospodarie aici. nu te am chemat eu. esti bagata pe gat. pe langa ca ti dau cazare vrei si mancare? ia sa aibe madam stela pretentiile lu\' masa ! dute draga la marriot si cere o bucata de carne, in secunda doi primesti meniul, cu tot cu preturi ! al dracu de baba ofuscata, daca stiam ce i poate capul in veci nu mi se mai parea simpatica...mai bine zis hahaita ca piratul chior de murfatlar basescu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus