Sâmbătă,
18.09.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

Stire de ultima ora: Cod rosu de lectura la Sibiu!

Cele mai importante edituri din România vor ocupa Piaţă Mare la sfârşitul acestei săptămâni. SibiuBookFestival le propune sibienilor să petreacă patru zile în compania cărţilor şi lecturii, a celor mai importante edituri din România, care au pregătit reduceri de preţ de până 50 % pentru cele peste 4.000 de titluri expuse în pavilioanele din Piaţa Mare. Iubitorii cărţilor vor putea alege din cele mai noi apariţii editoriale, dar şi din titluri clasice din toate domeniile, albume, ediţii de colecţie, dicţionare, cărţi de ficţiune, educaţionale, de dezvoltare personală, carte spirituală, cărţi pentru copii.

“SibiuBookFestival instituie cod roşu de lectură la sfârşitul acestei săptămâni, în Piaţă Mare. Vor avea loc intensificări ale cititului, picturii, desenului şi fotografiei. Cantităţile de pagini citite vor depăşi izolat 20-30 de pagini/carte şi vor fi condiţii de grindină cu cărţi şi muzică. Avertizarea de cod roşu de lectură este valabial de joi, 11 septembrie până duminică, 14 septembrie. Va plouă cu reduceri şi oferte speciale la cărţi şi se vor cumula local cantităţi de 2-3 cărţi citite /zi. Vor fi averse cu character torrenţial de expoziţii, lansări de carte, concerte, ateliere culturale pentru copii, descărcări de ficţiune şi beletristică”, spun organizatorii.

„Dai Carte ai parte”

Acţiune susţinută de Biblioteca Juteţeană Astra, Librăria Habitus, Libraruia Humanitas „Dai carte ai parte” este o campanie de colectare şi donaţii de carte şi rechizite şcolare din cadrul Proiectului „SibiuBookFestival” prin care organizatorii îşi propun să aducă lectura aproape de copiii din zonele rurale.

“Pornind de la realitatea tristă că foarte multe şcoli din mediul rural nu au biblioteci sau deţin o colecţie restrânsă de cărţi, dar şi de la convingerea că există mulţi oameni care susţin cauza pentru care noi luptăm, am pornit această campanile. Componenta principala a campaniei constă în colectarea de cărţi şi rechizite pe parcursul Festivalului SibiuBookFestival în locaţiile partenere. Îi invităm pe toţi cei care susţin această cauza, să le ofere copiilor din zonele defavorizate şansa de a descoperi plăcerea şi savoare lecturi, dreptul de a avea acces la lectură”, spun organizatorii.

Sibienii pot susţine campania donând cărţi în perioada 4 – 14 septembrie în locaţiile de colectare: Librăria Humanitas, Librăria Habitus, Biblioteca Judeţeană Astra şi la SibiuBookFestival, pavilionul „Born to play” în perioada 11-14 septembrie.

Ateliere artistice pentru copii

De la SibiuBookFestival nu o să lipsească nici perimetrul special amenajat în care se vor desfăşura activităţi artistice, educaţionale pentru copii. În perimetrul „Born to play” vor avea loc demonstraţii şi lecţii interactive, ateliere de percuţie, pian, chitară, fotografie, pictură, desen.

În cadrul atelierului „Just Play” vor fi amplasate în Piaţa Mare instrumente musicale - pianine, chitare, instrumente de percuţie, miniorchestre compuse din 4-5 muzicieni. În special copiii, vor fi invitaţi să se oprească preţ de câteva clipe şi, să cânte la aceste instrumente. De asemenea, vor fi programate miniconcerte oferite de trecători, de amatori, de copii, fără nici o restricţie.

“Timp de 4 zile instrumentele vor constitui obiecte stradale temporare şi interactive, lăsate la îndemână trecătorilor. Oricine va dori – în măsura talentului şi a cunoştinţelor muzicale - îşi va putea asumă instrumentul. Rezultatul ar fi o serie de recitaluri ad-hoc, în stradă. Poate vor există doritori care-şi vor aduce propriile instrumente, iscându-se astfel adevărate concerte stradale”, speră organizatorii.

Concerte unplugged şi expoziţii

În cadrul Festivalului din Piaţa Mare vor avea loc şi două concerte unplugged susţinute de două trupe de folk-rock alternativ. Fără Zahăr vor concerta sâmbătă, 13 septembrie, de la ora 19:30, iar trupa Ţapinarii va urca pe scenă duminică, 14 septembrie, de la 18:30.

În cadrul SibiuBookFestival vor fi vernisate expoziţiile “100 de ani de reclamă tipărită” care va conţine peste 50 de reclame tipărite în ziarele şi revistele din perioada interbelică şi perioada comunistă şi “Afişe culturale sibiene din anii ’30 – ‘80” - o expoziţie care va surprinde evoluţia afişelor care anunţau evenimentele culturale ale oraşului din ultimii 70 de ani. Cele două expoziţii sunt organizate în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

bogdan

Acum 7 ani

Libraruia Humanitas
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus